Razveselite svoje dijete

Saznajte od kreativnog dvojca iz brenda Marangunija kako izraditi kućicu za lutke!

Mate i Zvonka Mustapić iz brenda Marangunija kreativan su dvojac koji je u stanju izraditi baš sve. Njihov je moto: recikliraj, obnovi, ponovo (is)koristi. Što sve rade, pogledajte na njihovom Facebook profilu.

1 Izrežite ploču MDF

Izrezati ploču MDF. Ova kućica/stol je dimenzija 60x60 cm pa je za istu potrebno pripremiti 2 komada 60x60 cm, 8 komada 36x30 cm, 8 komada 28x30 cm i 1 komad 28x34 cm.

2 Obojite sve stranice koje će biti vidljive

Potrebno je obojiti sve stranice koje će biti vidljive. Mi smo koristili bijelu boju kao osnovnu, a neki detalji (okvir prozora i namještaj) obojani su u ljubičastu.

3 Sastavite sve kutije

Sada je potrebno sastaviti sve kutije - za ovu kućicu morate imati 4 komada koji predstavljaju prostorije: kuhinja, kupaonica, dnevni boravak i spavaća soba (po želji, za neke druge lutke mogu se raditi niže prostorije, pa kućica može biti, primjerice, na dvije etaže).

4 Povežite sastavljene kutije

I za kraj, potrebno je međusobno povezati kutije sastavljane u trećem koraku. Za dno i gornju plohu stola koristite ploče 60x60 cm. Kutije se mogu povezivati silikonom i/ili vijcima. Na dno stola ušarafite kotačiće i kućica je spremna za igru, a može poslužiti i kao niski stolić.

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:11