3 SAVJETA i 25 IDEJA

Renoviranje spavaće sobe za malo novca itekako je moguće

 

2019. godina je tu, a vi još niste obnovili niti jednu prostoriju u svom domu? Proljeće je pred vratima i sada je idealno vrijeme da uz minimalne troškove unesete neke dobre promjene u svoj životni prostor. Može to biti kuhinja, dnevni boravak ili spavaća soba. Spavaća soba je vrlo važna prostorija u domu, ona je vaša oaza za opuštanje i utočište za spavanje, a malo osvježenja ne mora puno koštati. Danas smo za vas pripremili neke cool ideje, slobodno ih ukradite.

Napravite upečatljiv zid

Zid sa zanimljivom pozadinom iza uzglavlja trenutno je vrlo trendi i cool način da svoju zonu za spavanje i odmaranje učinite zanimljivom. Postoji mnogo načina za stvaranje takvog zida: bojom, zidnim slikama, tapetama, opekom, kamenom, drvetom i tako dalje. Ako volite zidne tapete, zasigurno nećete pogriješiti odabirom retro uzorka, koji će dodati šarm prostoru. Kamen, opeka i drvo će dodati teksturu i zanimanje za prostoriju, ovisno o dizajnu koji želite postići. Želite li dodati boju, razmislite o ombre tehnici i blok bojama, koje su najpopularnije za moderne domove.

Zamijenite noćne ormariće

Uzmite svoj stari noćni ormarić i prefarbajte ga nekom odvažnom bojom koja vam se sviđa. Ili ga bacite i kupite ili napravite novi - ako nemate mnogo prostora, napravite vrlo maleni ili plutajući noćni "stolić", koji će vam osigurati dovoljno prostora za pohranu i udobnost. Suspendirani noćni ormarić je još jedna dobra ideja za uštedu prostora. Ne brinite se za uklapanje noćnih ormarića - neusklađenost je vrući trend.

Promjena tekstila

U spavaćim se sobama sve vrti oko tekstila: prostirke, zavjese, posteljina, deke i jastuci. Promjenom samo nekih od elementa na krevetu možete postići potpuno novi izgled sobe. Dodajte jastuke s novim uzorcima, bojama i teksturama i imat ćete privlačan prostor za spavanje.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:39