video

Riješite se bola s pomoću aluminijske folije: evo u koje još svrhe možete iskoristiti ovaj hit proizvod

 Privatna arhiva

Većina domaćica ne može zamisliti život bez aluminijske folije u kuhinji. Zahvaljujući tom proizvodu većina namirnica ostaje svježa, a izvrsno je rješenje i za pakiranje voća kada nemamo manju posudu pri ruci.

Aluminijska folija nastala je prije više od 100 godina u Švicarskoj i od tada je postala jedan od najkorištenijih proizvoda u svijetu. Danas se bez nje ne može zamisliti nijedno kućanstvo. A evo za što je mnogi ljudi koriste:

1. Čuva hrskavost

U videu koji se pojavio na TikToku, domaćica je pokazala kako u staklenku keksa ili žitarica ubacuje kuglice od aluminijske folije kako bi ostali hrskavi.

2. Čuva svježinu voća

Vjerojatno ste vidjeli da mnoge domaćice zamotaju komad voća poput limuna ili jabuke u foliju, te tako zamotano voće čuvaju u hladnjaku. Na taj način, kako kaže ovaj tiktoker, održavaju ga svježijim i trajnijim te ga sprječavaju da propada i truli. Na primjer, imuno umotan u foliju u hladnjaku može stajati više od 15 dana bez ikakvih promjena. Na isti način možete čuvati banane i jabuke.

3. Možete naoštriti grickalicu za nokte

Ako su vam škarice ili grickalice za nokte tupe i zahtijevaju oštrenje, dovoljno je zgužvati aluminijsku foliju u kuglicu i ovim alatima zarezati po njoj i tako ih naoštriti.

4. Brže i bolje peglanje

Jeste li znali da aluminijska folija može zamijeniti vašu dasku za glačanje i pomoći vam da brže ispeglate rublje? Dovoljno je staviti komad folije na radnu površinu i preko nje položiti odjeću koju želite glačati. Također, ako želite da vam odjeća bude glatkija ili glačate osjetljiviji materijal, odjeću možete prekriti aluminijskom folijom i pažljivo prijeći preko nje glačalom, prenosi Srećna Republika.

5. Pomaže u ublažavanju boli

Ako se borite s bolovima u stopalu ili bilo kojem drugom dijelu tijela, pokušajte pokriti to područje folijom i ostaviti da odstoji preko noći. Preporučljivo je ponavljati postupak sve dok bol ne prestane. Aluminijska folija pomaže u zadržavanju topline, a toplina opušta mišiće, čime bol postaje manje intenzivna.

Pogledajte video ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2024 06:00