Čišćenje plijesni

Riješite se pljesnivih tragova pamučnim jastučićima u 15 minuta. Rade čudo

 GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Kupaonska plijesan može biti problematična za uklanjanje, osobito kada se ukorijeni u brtvilo oko kade ili tuša

Ako vas muče tamne mrlje oko kade otkako ste se uselili u unajmljeni stan i pokušali ste sve poznate metode, ali bezuspješno, na dobrom ste mjestu.

METODA

U viralnom videu na svojoj stranici @cleanwithvania, Cristiana je gledateljima pokazala kako se mogu riješiti pljesnivih tragova u samo "15 minuta".

Da bi to učinila, Cristina je upotrijebila sprej za uklanjanje plijesni i dovoljno pamučnih jastučića da prekrije pljesniva područja.

Poprskala je spore plijesni sprejom i ostavila da odstoji "15 minuta" prije nego što je pokrila tretirano područje vatom.

Zatim je dala jedan posljednji špic na vrh pamučnog jastučića i rekla: "[Onda] uklonite jastučić i obrišite."

Na kraju temeljito isperite područje kako biste se riješili ostataka spreja protiv plijesni. Trik je bio izvrsno primljen na internetu, a mnogi su komentirali da je za njih "učinio čudo".

Gledatelj po imenu Noshi rekao je: "Pokušao sam s istim trikom za uklanjanje mrlja od plijesni i naslaga, uklanja sve, čak i tvrdokorne tamne mrlje od plijesni."

Vidjevši tako pozitivan odgovor od drugih, Aimee Robinson odlučila je sama testirati trik i vidjeti može li doista vratiti brtvilu za kupaonicu stari sjaj.

image
FOTODUETS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

REZULTAT

Iako nisam imala sredstvo za uklanjanje plijesni marke Astonish, imala sam sličan proizvod druge marke. Uzela sam sredstvo za uklanjanje plijesni i par gumenih rukavica da zaštitim ruke dok se bavim čišćenjem.

Počela sam s prskanjem sredstva na zahvaćeno područje, prema Cristininim uputama, a zatim sam stavila obični pamučni jastučić na vrh. Dodala sam jastučiću još jednom sredstva za uklanjanje plijesni i ostavila ga da odstoji 15 minuta.

Zatim sam jednostavno obrisala proizvod i svu plijesan te isprala područje vodom. Da budem iskrena, bila sam malo neodlučna oko toga hoće li ovaj trik funkcionirati s obzirom na to da se činilo da je plijesan duboko usađena u brtvilo.

Međutim, rezultati su me ugodno iznenadili. Trik nije čudotvorac i još uvijek postoje blijedi dijelovi na mjestima gdje je prije bila plijesan, ali su daleko manje uočljivi i konačno, brtvilo je ponovno bijelo.

Naravno, najbolji način za rješavanje ovog problema je ponovno brtvljenje kupaonice, ako je moguće. Ali, kao brzo rješenje od 15 minuta, apsolutno bih preporučila trik svima.

image
ROBERTPRZYBYSZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

SAVJETI ZA ISPROBAVANJE OVOG TRIKA

Ako želite sami isprobati ovaj trik, preporučujemo da ga prvo isprobate na vrlo malom području kako biste bili sigurni da proizvod neće oštetiti materijale.

Također biste se trebali zaštititi od spora naočalama, dugim gumenim rukavicama i maskom koja pokriva nos i usta.

Kada imate posla s plijesni, otvorite sve prozore radi prozračivanja i držite zatvorena vrata kako biste spriječili širenje spora na druge dijelove vašeg doma.

Stručnjaci preporučuju uklanjanje plijesni samo ako je uzrokovana kondenzacijom i pokriva površinu manju od jednog kvadratnog metra. Ako je plijesan uzrokovana problemima kao što su kanalizacija ili kontaminirana voda, trebate kontaktirati stručnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:41