Bez velikog troška

S ograničenim resursima i neograničenim željama postignite luksuzniji izgled doma za manje novaca

Unsplash
 Spacejoy
Želite da vaš dom izgleda luksuznije? Evo nekoliko načina kako to postići

S ograničenim resursima i neograničenim željama isplati se znati kako postići luksuzniji izgled za manje novaca, zar ne? I iako 'skupi' predmeti nisu garancija uspješnog uređenja, ipak malo tko može odoljeti uređenju doma u stilu koji odaje počast najboljima iz svijeta dizajna. Ovdje smo predstavili nekoliko načina kako postići luksuzniji izgled za manje novaca. S obzirom na to da se život općenito događa u prostorima za objedovanje, dnevnom boravaku i kuhinji, ovdje ćete dobiti najviše za svoj novac i najviše komplimenata od posjetitelja.

2. Sredite ulaz

Ulazi su često mjesta za odlaganje (zatrpani cipelama, školskim torbama, računima, ključevima, jaknama...) bez ikakvog reda, a reda treba biti. Odvojite vrijeme za postavljanje funkcionalnog (i elegantnog) sustava za pohranu; koristite ormare, kuke i košare za upravljanje stvarima na ulazu. Zamislite predvorje svog omiljenog hotela; uvijek izgledaju uglađeno i privlačno jer sve ima svoje mjesto.

3. Izložite umjetnost

Umjetnička djela daju ton vašem domu, stoga svakako odaberite komade koje volite i koji odražavaju vašu osobnost.

4. Očistite tepih profesionalno

Promjena je dobra kao odmor, a dubinsko čišćenje jednako je dobro kao i nova kuća. Prije nego što krenete u potragu za novim tepihom, temeljito očistite ovaj na kojem upravo stojite - vaš će se izgled poda odmah promijeniti.

5. Objesite zavjese do poda

Kratke zavjese su poput neprikladne mini suknje – izgledaju nelagodno i jeftino (čak i ako vas koštaju cijelo bogatstvo). Zavjese do poda mnogo su ugodnije za oko i stvaraju ugodan ambijent dok sunce prodire kroz njih. Dodajte još luksuza pazeći da je vaša zavjesa 30 centimetara šira od prozora. Više je više.

6. Zlatno pravilo prostirki

Idite na jedan veliki tepih koliko vam prostor dopušta - na njega stavite barem dvije noge svakog komada namještaja. Ključ je izbjegavanje više malih prostirki jer to može izgledati neuredno.

6. Koristite teksturirane jastuke i deke

Unošenje teksture u vaš dom prečica je do luksuza. Da, teksturirane tkanine izgledaju luksuznije od sjajnih- ali izgledaju i kao poslastica i pozivaju vas da se sklupčate i opustite.

8. Dodajte metalne naglaske

Metalni naglasak u prostoru ima velik utjecaj. Možete koristiti mjed na neočekivane načine, inspirirajte se raznom umjetnošću.

9. Prekidači za prigušivanje svjetla

Oštro osvjetljenje služi za ispitivanje u policijskim postajama. Pozovite električara da instalira prekidače za prigušivanje svjetla, a ako to nije moguće, umjesto toga upotrijebite lampe s mekim osvjetljenjem.

10. Izrežite svježe cvijeće ili lišće

Ne morate putovati do cvjećarnice i potrošiti bogatstvo - samo odrežite nekoliko malih grana s obližnjeg stabla ili grmlja i posložite u finu vazu.

11. Mirisne svijeće

Ljepša i otmjenija zamjena za velike osvježivače zraka.

11. Privlačno na prvi pogled

Prva privlačnost odnosi se na to kako vaša kuća izgleda gledajući s ulice. Uključuje prednji travnjak i vanjski dio vašeg doma. Kako se kaže, imate samo jednu priliku ostaviti prvi dojam, pa prilaz samoj kući mnogo znači. Ne samo da vaš dom čini luksuznijim, već ga doslovno može učiniti i skupljim; kuće koje izgledaju sređeno izvana općenito postižu veću cijenu kada se prodaju. Osvježite svoj dom oslikavajući vanjštinu (uključujući i ulazna vrata), sadite živice i grmlje radi privatnosti te instalirajte elegantni poštanski sandučić s jasno istaknutim kućnim brojem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:08