LAKŠE NE MOŽE

Sad je pravo vrijeme: Pronašli smo najjednostavniji način za temeljito čišćenje radijatora

 ASLAN ALPHAN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Ovaj način nije baš uobičajen kada su u pitanju radijatori, ali je vjerojatno jedan od najlakših

Kada ste zadnji put temeljito očistili svoje radijatore? Bez da previše filozofiramo, pronašli smo jedan super novi TikTok video koji je istaknuo koliko se prašine i prljavštine može skupiti unutar jednog radijatora i kako ju očistiti.

image
ROCCO-HERRMANN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Korisnica TikToka,@cleanwithabbi, uklonila je gornju rešetku kao i bočne te ulila tekućinu sačinjenu od tople vode i dezinficijensa u sam radijator kako bi isprala prašinu koja se nataložila unutra. Clean with Abbi također je stavila posudu ispod samog radijatora te u videu snimila kako prljavština i prašina izlaze iz teško dostupnih mjesta te je konačni rezultat fantastičan.

Ovaj način nije baš uobičajen kada su u pitanju radijatori. Stručnjaci inače predlažu jedan od dva vrlo efikasna načina za čišćenje. Jedan je taj da pomoću sušila za kosu uklonite prašinu i prljavštinu tako da ga jednostavno usmjerite prema radijatoru, a drugi je da na dugu šipku omotate krpu i učvrstite ju ljepljivom trakom te gurnete štap u utore radijatora ponavljajući postupak nekoliko puta dok sva prljavština nije uklonjena. Konačno, predlažu da samo vanjski dio radijatora prebrišete s mokrom krpom.

image
ASLAN ALPHAN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

No, u ovom novom TikTok videu @cleanwithabbi objašnjava kako je njezina vodena otopina uspjela bez puno muke.

Ako želite isprobati kod kuće ovaj postupak, jednostavno osigurajte da je radijator isključen i po potrebi počnite uklanjati bočne ploče i gornji poklopac. Zatim odvojene dijelove operite u sudoperu ili kadi. Nakon što ste uklonili sve strane koje su odvojive, pomiješajte otopinu vode i dezinficijensa i stavite ladicu ispod radijatora tako da skupi otopinu koju ćete uliti u radijator.

image
SONJABK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Lagano ulijte otopinu vode u radijator dok sva prašina ne izađe iznutra. Pustite da se sve dobro osuši, vratite natrag pripadajuće dijelove i radijator će biti kao nov. Pogledajte video u nastavku:

{tiktok}

@cleanwithabbi

Kitchen radiator clean ? ##fyp ##radiator ##radiatorclean ##radiatorcleaning ##cleaningtiktok ##cleanwithabbi

♬ Send Me on My Way - Guy Meets Girl
{/tiktok}

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 16:15