MAKEOVER ZA DESET

Samohrana majka sama obnovila dotrajalu kuhinju za svega 1000 kuna u osam dana

 

Što ljude motivira da se penju na Mount Everest, da pomažu u humanitarnim misijama, da rone s morskim psima ili da obnove dotrajalu kuhinju? Nažalost, ne postoji univerzalni "recept". Što nas pokreće vrlo je individualno, jer nas sve u različitim životnim periodima motiviraju različite stvari. Kod nekih ljudi motivacija dolazi iznutra, jer sami žele postići dobar rezultat i pokreću se bez uplitanja vanjskih faktora. No, ima i onih kojima je potreban vanjski utjecaj koji će ih motivirati na akciju. Tako je Carly Thomas (40) iz Leedsa, motivirao prekid osmogodišnje veze i to neposredno prije izolacije. Ova samohrana majka je uspjela transformirati svoju kuhinju u osam dana za svega 1.000,00 kuna.

Nakon prekida dugogodišnje veze početkom godine, Carly je željela "svježi početak" za sebe i svoju 14-godišnju kćer Elizabeth Ocean, a izolacija zbog pandemije se pokazala kao izvrstan trenutak za jedan takav zahtjevan pothvat. Svoju energiju i znanje je usmjerila na makeover dotrajale kuhinje, a rezultat nije izostao. U cijeloj akciji koja je trajala osam dana pomoć je zatražila od majke, koja joj je pomogla u skidanju tapeta. Na eBay-u je kupila: boje za kuhinjske fronte i stol (155,00 kuna), novi sat je platila 205,00 kuna, presvlake za stolice 155,00 kuna, a za samoljepljive d-c-fix folije i novi tepih je izdvojila oko 500,00 kuna.

Prvo je skinula ručke i dobro očistila kuhinjske ormariće. Zatim se bacila na bojanje koje je trajalo dva dana. Nakon prvog sloja boje je mislila da će požaliti zbog odluke. No, nastavila je i danas ne žali zbog odluke, jer su ormari već poslije drugog sloja boje izgledali ok, a nakon trećeg savršeno. Zatim je vratila ručkice, a sivu radnu površinu je osvježila dekorativnom samoljepljivom d-c-fix folijom, koja izgleda poput mramora, za što joj je trebalo oko dva sata.

Drveni stol i stolice u blagovaonici je prvo lagano pobrusila, a zatim obojila u bijelu boju. Mama joj je pomogla u skidanju tapeta.

Svoje iskustvo je podijelila na Facebooku, a pozitivni komentari nisu izostali.

"Dajte si dovoljno vremena i ne žurite, bolje je napraviti dobro, nego brzo", Carlyn je savjet svima koji se odluče na neki uradi sam pothvat.

Izvor: www.dailymail.co.uk

Foto: Jam Press

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:53