Igračke iz kućne radinosti

Šareni kamiončić za malog veseljaka

 

Naša nas djeca često znaju iznenaditi i s više veselja primiti jednostavnu igračku iz kućne radinosti nego ušminkane lutke i autiće za koje je bilo potrebno izdvojiti pristojnu svotu. Ako su usto naši klinci bili uključeni u samu izradu nove igračke, radost je i veća. Imajući to na umu pronašli smo za vas simpatičan projekt koji možete izvesti bez velikog financijskog opterećenja i pritom se dobro nasmijati i zabaviti!

Potreban materijal

duguljasta kartonska kutija
kraća kartonska kutija
ljepilo ili selotejp
papir u boji (3 različite boje)
skalpel
olovka

Postupak

Kraću kartonsku kutiju smjestite na duguljastu kutiju te ih spojite pomoću ljepljive trake. Dobro pričvrstite jednu kutiju za drugu kako se ne bi pomicale. Izrežite skalpelom otvor u donjoj kutiji kako bi vaš mališan u nju mogao stavljati svoje sitnice.

Cijelu konstrukciju potrebno je presvući papirom u boji po izboru.

Na fotografijama je cijeli papir zalijepljen ljepilom za pojedinu stranu konstrukcije te je potom skalpelom odrezan višak tik uz rub same konstrukcije.

Kada je cijela konstrukcija kamiona prekrivena papirom u boji, potrebno je izrezati detalje poput kotača.

Na primjeru sa slika iz crnog papira izrezana su po dva veća kruga i dva manja kruga koji predstavljaju prednje i stražnje kotače kamiona. Za izrezivanje pravilnih krugova možete se poslužiti čašom i šalicom različitih veličina. Potom je to isto ponovljeno na žutom papiru, no krugovi su dodatno smanjeni kako bi predstavljali unutrašnjost gume.

Žute krugove potrebno je zalijepiti u sredinu crnih krugova te sve zajedno pričvrstiti na stranice konstrukcije. Od crnog papira izrežite i pravokutnike koje ćete zalijepiti na gornji dio konstrukcije i koji će predstavljati prozore kamiona. Poigrajte se i prednjom stranom kamiona - dodajte farove i oblikujte branike.

Pustite mašti na volju i ukrasite ovaj kamiončić različitim detaljima! Dobru zabavu!

Izvor: Little Vintage Nest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 09:31