veselo slavlje

Šarmantna zabava na francuski način

Ima li ljepšeg načina kako provesti sunčani dan nego u slavlju? Sigurni smo da nema, pogotovo ako je slavlje nadahnuto čarobnom francuskom kulturom koja objedinjuje umjetnost i izvrsnu hranu, radost življenja i uživanja. U svojim smo traganjima po bespućima interneta pronašli jednu malu zabavu u kojoj bismo i mi rado sudjelovali, a koja je pravo oličenje francuskog stila na najsimpatičniji mogući način. Predivne fotografije ove zabave snimili su fotografi iz tvrtke Simply Lace Photography i nismo mogli odoljeti da vam ne pokažemo fantastično uređenje osmišljeno za proslavu jednog dječjeg rođendana. Pitate se kako organizirati jednu takvu simpatičnu zabavu. Izdvojili smo smjernice i popis stvari bez kojih ovakva zabava nije moguća pa pogledajte!

Hrana

Zabava nadahnuta Francuskom nije moguća bez ukusne hrane! Više se pozornosti pritom posvećuje šarolikim i raskošnim desertima koji uključuju kolačiće svih mogućih vrsta, i to u pastelnim nijansama. Naravno, ovakvi predivni deserti još će se više istaknuti ako ih posložite na tanjuriće od bijele keramike ili se poslužite posuđem nježnih cvjetnih uzoraka. Ljubitelji slanog također će doći na svoje jer zabava na francuski način nije moguća bez raznovrsnih narezaka, mirisnih sireva i hrskavog kruha. Za pravi rustikalni šarm francuskoga sela poslužite se masivnim drvenim daskama, drvenim kutijama i sanducima kako biste posložili ove ukusne namirnice i pripremili ih za degustaciju. Dok djeca uživaju u prirodnim sokovima, roditeljima ovakva vrsta zabave propisuje fino vino u elegantnim staklenim čašama.








Namještaj

Želite li u prostoru stvoriti pravi francuski ugođaj, trebat će vam i pravi namještaj. Osim dugog stola koji može primiti cijelo veselo društvo, za stvaranje prave atmosfere poslužit će vam namještaj poput bijelo obojenih stolica i manjih stolova, drvene komode na koju ćete poslagati sve deserte ili, pak, drveni detalji kao što su ljestve koje možete na različite načine ukrasiti. Dodavanjem predmeta u shabby chic i boho stilu stvorit ćete opuštenu i ugodnu atmosferu!





Biljke

Nijedna zabava nije potpuna bez svježeg cvijeća, a pomislite samo koliko ste puta u filmovima vidjeli predivne i elegantne Francuskinje kako gradom trče noseći bukete predivnoga cvijeća! Bijelim i ružičastim cvjetnim aranžmanima ne možete pogriješiti, a stavite li ih u metalne kante, samo ćete dodati malo rustikalnog ugođaja. Što više biljaka na zabavi, to bolje, jer će vaš prostor izgledati svježije, šarenije i raskošnije.




Ukrasni detalji

Raskošne okvire za slike možete iskoristiti kako biste stvorili odličan ukras u prostoru, a veliko ukrašeno ogledalo odlično će pristajati francuskoj temi. Poslužite se i dječjim pločama za pisanje kako biste u prostoru ispisali simpatične porukice ili njima poželjeli svojim gostima dobrodošlicu. Pastelne zastavice i bijeli baloni u ovom su primjeru još jedan simpatičan detalj koji čini scenu vedrom i razigranom. Nemojte zanemariti ni moć crteža, odnosno ilustracija koje mogu predstavljati delikatan detalj koji će vašim gostima posebno ostati u sjećanju. Ako niste spretni, na internetu je danas moguće naći brojne inspirativne fotografije i crteže koji vas mogu nadahnuti za izradu jedinstvenih ukrasa. U ovom primjeru posebnu pažnju privlače ukrašeni zidovi na kojima su postavljeni oslikani kartoni koji predstavljaju pogled u slatku slastičarnicu s crno-bijelim nadstrešnicama. Na zid je čak obješeno bilje kako bi se stvorio dojam pravih prozora. Predivno!




Nekoliko korisnih izraza na francuskom

Dobrodošli - Bienvenue
Dobar dan - Bonjour
Doviđenja - Au revoir
Hvala - Merci
Žao mi je - Je suis désolé
Uzdravlje - Santé
Dobar tek - Bon appétit

Glazba

Francuski je jedan od ljepših jezika svijeta pa tako glazba s francuskog govornog područja može vašu zabavu učini samo još posebnijom. Od Edith Piaf do Zaz, neka se vašim prostorom osim predivnog mirisa hrane i cvijeća šire i nježni ili veseli francuski stihovi.

Bonne chance!

Izvor: Style Me Pretty

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:06