TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI

Savjeti dizajnera interijera za savršeno uređenje svakog doma

Razmišljate o djelomičnoj ili potpunoj renovaciji vašeg doma? Da bismo vam pomogli u tome, donosimo vam savjete stručnjaka koji će vas oduševiti

Kako biste što ljepše uredili svoj dom, za to vam ne trebaju skupi komadi namještaja. Malo kreativnosti i mašte, ali i ponekih trikova stručnjaka, sasvim je dovoljno da uspijete u tome bez suvišnog gubljenja novca i vremena.

1. Ne razmišljate o rasvjeti kao samostalnoj dekoraciji

- Dobro razmislite o tome što osvjetljavate. Jesu li to predmeti, određeni materijali ili možda unutarnji prostor u cjelini. Osim toga, važno je da vodite računa o tome kakav osjećaj nastojite postići i kakvo raspoloženje u interijeru želite stvoriti. To nije samo praktično, nego vam omogućava da uključite i ukrasne elemente u opremanje vašeg doma - savjetuje dugogodišnji arhitekt Joe Snell.

2. Razmislite o postavljanju zidnih panela

- Paneli se mogu koristiti kao zapanjujuća značajka u nekim manje očitim područjima u domu, a čak i upotpuniti stari namještaj. Oni dodaju teksturu dijelovima kuće koji se često uzimaju zdravo za gotovo i na takav način brzo, ali i praktično poboljšavaju dizajn - misli dizajner interijera Andrew Penny.

Dobra stvar u postavljanju panela na zidove jest činjenica da savršeno stoje i na glatkim, ali i na nešto tvrđim površinama.

3. Uzmite si dovoljno vremena

- Razmislite dobro prije odlučivanja o renovaciji ili uređenju doma. Odluka o izbooru boja, dizajna i namještaja nije nešto što biste smjeli uzimati olako. Važno je točno znati gdje pada sunčeva svjetlost i gdje se u prostoriji nalaze najbolji kutovi - savjetuje Katrina O'Brien, urednica časopisa o dizajnu interijera.

4. Investirajte u kvalitetne materijale

Nije pametno štedjeti na materijalima, kako za vanjske, tako i za unutarnje prostore vašeg doma. Iako cijena ne garantira uvijek najbolju kvalitetu, najčešće su ipak međusobno s razlogom povezane. Isto misli i Chris Ruffe, stručnjak za interijere.

- Uložite u kvalitetnu opremu i materijale, nemojte misliti na financije ako želite investirati u dugovječnost namještaja - misli Ruffe.

5. Nemojte zanemariti stropove

- Stropovi su vrlo važan dio prostorije i nešto što nipošto ne biste smjeli zaboraviti. Ukrašavanje zidova panelima kreativan je i praktičan način kako bi se oblikovao određeni stil koji 'slijepo' slijedi već postojeći stil uređenja - kaže Andrew Penny, stručnjak za nekretnine i uređenje interijera.

Izvor: Home Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:53