EVO ŠTO IZBJEGAVATI

Savjeti kako odabrati pet-friendly tepih

 Pixabay
Saznajte na što posebno morate paziti prilikom odabira i kupnje tepiha ako imate kućnog ljubimca!

Pri izboru odgovarajućeg tepiha za vaš dom potrebno je voditi računa o mnogo različitih faktora. Je li tepih dobre veličine, oblika, boje, debljine i materijala, uistinu o svemu ovome treba razmisliti prije konačne odluke. Međutim, ljudi često zaboravljaju na još nešto vrlo važno, a to je kućni ljubimac.

1. Izbjegavajte tepihe s resicima

Naime, ovakvi tepisi nisu nikako dobar izbor za domove s kućnim ljubimcima. Čak i oni psi koji nemaju naviku grickati stvari po stanu, mogli bi doći u napast kada vide rese na tepihu. Vrlo vjerojatno će imati želju igrati se s tim dijelovima tepiha te bi ga tako mogli uništiti. Još veći problem mogao bi nastati ako vaš ljubimac slučajno proguta jednu od resica zato je najbolje ovakve tepihe izbjegavati u širem krugu.

2. Birajte tamnije, a ne svijetle boje tepiha

Razlog je vrlo jednostavan. Naime, sve nečistoće i mrlje mnogo će se slabije vidjeti ako kupite tamniji tepih. Na bijelom ili nekom drugom svijetlom tepihu bilo kakva prljavština upadat će u oko i bit će vidljiva, a to sigurno ne želite.

3. Odaberite odgovarajući materijal

Tepisi se izrađuju od različitih materijala, od čega su neki ipak nešto kvalitetniji i otporniji od ostalih. Upravo biste izdržljivije materijale trebali birati ako imate kućnog ljubimca. Vuna i najlon spadaju u najizdržljivije opcije jer imaju predispoziciju da traju duže, a dobar izbor također predstavlja i poliester.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:21