STRUČNJACI OTKRIVAJU

Savjeti koje vrijedi pročitati i zapamtiti: Kako dobiti cool kupaonicu (a ne potrošiti puno)

Shutterstock 
Stručnjaci imaju mnogo izvrsnih savjeta za preuređenje prostora za malo novca

“Kvaka” je u detaljima, ali i u tome da se što manje koriste usluge majstora (ali ne u svakom segmentu, da ne bi nešto kobno završilo po vašu sigurnost) te da se nastoje iskoristiti stvari koje već imamo. Svima nam je kupaonica prostorija koja se, zapravo, rijetko preuređuje - obično se mijenja njezin izgled samo kad je riječ o potpunom makeoveru, a to je svima mučno jer puno košta. Ipak, postoje savjeti kako uštedjeti i pri tom uređenju...

image
Shutterstock

1. Organizirajte se

Da, zvuči naporno, no zaista je nužno. Najprije razmislite o tome koliko točno novca možete potrošiti, a onda najprije od tog iznosa oduzmite sve one troškove za velike stvari - nova kada, umivaonik, slavine... Ono što preostane, možete potrošiti na dekoriranje.

image
Shutterstock

2. Bojite sami

Možda inače vaše igranje bojama djeluje kao da je Picasso bio u akciji pa to izbjegavate, ali u kupaonici se možete opustiti - riječ je o zaista maloj površini. Kod nekih je to samo strop, a u drugima i mali dio zida. Ne možete to zeznuti, zaista, a šteta da nekome platite da napravi nešto što traje kratko. Na internetu ima mnogo ideja kako obojiti pa se inspirirajte i krenite u akciju.

image
Shutterstock

3. Uštedite na montaži

Već montirana tuš-kabina puno je povoljnija nego da uzmete onu uz koju još treba postaviti i pločice. Ako je vaša slavina otišla na metalna vječna lovišta, kupite neku koju možete sami montirati. Što više novca uštedite na tome, imate više za neke druge stvari.

image
Shutterstock

4. Postanite majstor za namještaj

Stari ormarić je ružan i izgleda kao da je star 50 godina? Ako je u dobrom stanju, zašto ga ne biste ostavili tu gdje jest? Uz malo truda, kreativnosti i boje može izgledati posve drukčije. Uvijek je lakše kupiti sitnice poput nožica ili kvaka, a one posve osvježe izgled. Ako vam baš treba nešto novo, razmislite o policama. Daska i držač su sve što vam treba.

image
Shutterstock

5. Nova zahodska školjka

Tu se ne štedi. Ako procjenjujete da je vrijeme za novu, kupite je. Ako mislite da postojeća još može trajati, jer smo svi ekološki osviješteni i želimo se koristiti stvarima sve dok je to moguće, onda promijenite dasku. Ima ih u svim mogućim bojama i oblicima, jeftine su i mogu podići izgled prostora.

image
Shutterstock

6. Opustite se dekoracijama

Možda u kupaonici ne provodimo toliko vremena kao u drugim prostorijama, no ipak smo sretniji ako je lijepa. Dajte si oduška: košara za rublje neka ima neki fora natpis, mali tepisi neka budu zgodni i čupavi, dodajte neku biljku... Na kraju krajeva, uvijek možete odabrati posudu za četkicu za zube koja je neobična ili kupiti kutijicu za držanje štapića za uši (papirnatih, nadamo se) koja je u nekoj otkvačenoj boji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:05