MALO I PREDIVNO UREĐENO

Savjeti o uređenju malih prostora koje nikako ne biste trebali poslušati

 Rikki Snyder
Neka pravila za uređenje malih prosotra kao da su logična. Međutim, kada malo bolje razmislimo, čini nam se da ipak ne drže vodu.

Život u malo kvadrata sam je po sebi izazovan. Ovisno o tome koliko je ukućana, svakodnevica ponekad može biti zaista naporna ako nemate svoj kutak za privatnost. Ako vas je manje ili ako živite sami, također je moguće da se nakon nekog vremena zasitite svih tih situacija u kojima se mirisi iz kuhinje osjete na vašoj posteljini. A možda uživate u malo kvadrata jer nemate previše posla oko čišćenja i pospremanja.

Jednako koliko je izazovan način života u malim prostorima, toliko je izazovno i njihovo uređenje. Možda se na prvu čini kako sve treba biti zaista minijaturno, kako se trebaju koristiti samo svijetle boje, kako zidovi jednostavno moraju biti čisti i bijeli... Tijekom uređenja dobit ćete mnogo dobrih i loših savjeta, a mi vam u nastavku donosimo one kojih se zaista ne trebate držati. Ako ih se ne budete držali, stvorit ćete od malo kvadrata dom koji ćete obožavati i u kojem ćete se osjećati savršeno ugodno.

Aaraon Bengochea

1. "Nemojte postavljati prevelike slike ili galerije slika na zidove."

Za početak, zidovi zaista ne trebaju biti čisti i svijetli. Postavite na njih omiljene fotografije, dekorativne elemente ili omiljeno veliko umjetničko djelo. Zapamtite da prostoru trebate dati karakter, dodati mu svoj stil kako biste se ugodno osjećali u njemu.

Anthony D'Argenzio

2. "Nemojte kupovati velike komade namještaja."

Naravno da u interijer nećete postaviti ono što ne stane u kvadraturu. Ali to ne znači da izbjegavate baš sve velike komade namještaja. Zašto ne biste uzeli trosjed za mali dnevni boravak ako vas je više? Kada birate veliki namještaj samo razmislite o njegovoj namjeni i hoćete li iskoristiti njegov puni potencijal. Ako je odgovor da, onda ga svakako uklopite u mali interijer. Uštedjet ćete na prostoru na nekim drugim komadima namještaja.

Rikki Snyder

3. "Trebate se odreći puno stvari iz doma."

Ne trebate se odvajati od stvari koje volite. To su one stvari koje za vas imaju neko značenje i za njih ćete uvijek pronaći mjesto u domu. To su stvari koje vam samim pogledom na njih u sjećanje dovode lijepe uspomene. Ako se ipak radi o velikim starim jaknama ili jastucima koji u vama izazivaju laganu tjeskobu jer ne znate biste li ih se riješili, a zauzimaju vam mjesto - tih stvari se riješite.

Andy Johnson

4. "Imat ćete problema s pospremanjem stvari."

Zapravo, u domovima problem s prostorom za pohranu može se riješiti bez da se vi na kraju osječate skučeno. Uzmite ormare i police u bojama zidova i već ste vizualno povećali prostor. Također, prilikom odabira namještaja, birajte onaj koji je multifunkcionalan. Kreveti s ladicama idealan su komad namještaja za sve male sobe.

Joey Puterbaugh

5. "Izbjegavajte otvorene police jer će izgledati neuredno."

Otvorene police poželjne su za male prostore. S vremenom ih možete uređivati, ovisno o tome što stavljate na njih. Ako se na policama nalazi previše sitnica zbog kojih izgledaju pomalo neuredno, uzmite veliku ukrasnu kutiju i sve pospremite u nju. Kada vam kutija na polici dosadi, pospremite je ispod kreveta, a policu uredite novim knjigama i biljkom.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:08