Bitni detalji

Savjeti slavnog dizajnera vrijedni pažnje. Ovi trikovi s pločicama učiniti vašu kuhinju većom

 TY PENNINGTON/
Samo zato što imate malo kvadrata ne znači da ne možete imati kuhinju svojih snova

Ty Pennington, slavni dizajner u emisiji "Ty Breaker" na HGTV-u, dokazao je to kada je tavan iznad garaže pretvorio u prvi stan 19-godišnjaka. U posljednjoj epizodi, Pennington je otkrio jedinstvene načine kako iskoristiti svaki mogući kvadratni centimetar prostora, a jedan od njih je s pločicama.

Pennington je objasnio vlasnicima da je izbor pločica stvarno bitan kada su u pitanju mali prostori. On se odlučio za podnu pločicu iza štednjaka u kuhinji, ali s pomakom - okrenuo ju je okomito. Postavljanjem pravokutnih pločica u okomiti uzorak, učinio je da soba izgleda viša nego što je stvarno bila. Također je rasporedio pločice tako da ne budu poravnate jedna s drugom poput cigli slijeva nadesno, dodatno pojačavajući optičku iluziju prostora.

Još jedan savjet za pločice koji Pennington ima jest da ih osvijestite. Prilikom renoviranja kuhinje u epizodi, pokazao je kako rasvjeta privlači pozornost ljudi na taj prekrasan popločani dio sobe (kao što se vidi na sedmom slajdu iznad), usmjeravajući pogled prema gore. Također pločice se protežu do stropa, s lijeve i desne strane nape, pridonoseći prostranijem izgledu.

Uz to, pokušajte dodati malo rasvjete prema vrhu svojih pločica kako biste osvijetlili područje i privukli pozornost na njihovo okomito postavljanje.

Na kraju, razmislite o odabiru svijetle i prozračne boje, poput blijedo zelene boje koju je Pennington koristio u emisiji. Svijetle boje mogu više otvoriti prostoriju, a odabir boje poput zelene, dodati će više vizualnog interesa od već viđenih tradicionalnih bijelih metro pločica, koje mogu pridonijeti sterilnom izgledu.

Ukratko: kada se radi o odabiru kuhinjskih pločica, postavite pločice okomito i birajte svijetle boje. Također, pobrinite se da dodate malo dobre rasvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:12