ZONIRANJE PROSTORA

SAVJETI STRUČNJAKA: Kako dobiti dvije iz jedne sobe

 www.elledecoration.ru
Donosimo tri načina zoniranja prostora bez ugrožavanja prirodne svjetlosti!

Danas ćemo vam pokušati odgovoriti na pitanje s kojim se susreću vlasnici manjih stanova, a to je kako iz jedne sobe dobiti dvije, dnevni boravak i spavaću sobu, ako stan ima vrlo malo dnevnog svjetla te kako zonirati sobu, a da se postigne udobnost u obje sobe?

1. Dnevni boravak bi trebao biti smješten bliže prozoru. Prirodno svjetlo je manje važno za san nego za dnevne aktivnosti.

Spavaća soba može biti odvojena od ostatka prostora staklenom konstrukcijom, kao na fotografiji (gore).

Staklena pregrada će podijeliti jednu sobu na dvije. No, kako ne bi trebalo spavati s otvorenim vratima, u prostoru namijenjenom za spavanje treba osigurati ventilaciju.

2. Dnevni boravak i spavaću sobu možete razdvojiti staklenom pregradom i zavjesom.

Dnevni boravak i spavaća soba na fotografiji (gore) razdvojeni su staklenim zidom s vratima i zavjesom na stražnjoj strani.

Odaberite staklo za pregradu bez boje, lakše se probuditi, a spavaća će se soba činiti prostranija. Tekstil vam može pomoći u skrivanju ovog privatnog područja od gostiju.

Victoria Vitkovskaya i Victoria Stupak

3. Spavaći dio možete odvojiti od dnevnog boravka i uz pomoć pregrade.

Dizajneri vole ovu vrstu pregrada i stalno stvaraju nove zanimljive oblike. Prikladne su i nepomične pregradne, na primjer, drvene letvice, stakleni blokovi ili uredna polica.

Spavaća soba na fotografiji (gore) je odvojena od društvene zone drvenim letvicama.

Izvor: elledecoration.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 20:05