Uradi sam

Saznajte kako izraditi prelijepu narukvicu

Omiljeni komad za vruće ljetne izlaske

Sanja Tot i Dunja Devčić simpatične su vlasnice Hobby Hižice u Čakovcu u kojoj možete pronaći baš sve za svoj hobi, ali i sudjelovati na nekoj od zabavnih kreativnih radionica. Ovaj put cure će vam pokazati kako od jednostavnih materijala izraditi prelijepu narukvicu. Pratiti ih možete na hobbyhizica.com

Potreban materijal: drvena narukvica, ostaci kože ili tkanine, Ranger gel za staklasti efekt, ljepilo E6000, pečat, prah za embossing, lanac, mali metalni ključići – dekoracija Docraft, medaljon, fen za embossing, kliješta za nakit

1 Omotajte narukvicu tkaninom

Nakon što izrežete trakice od kože ili tkanine, omotajte ih oko narukvice i na krajevima zalijepite ljepilom E6000. Zatim, lagano omotajte lanac oko narukvice.

2 Napravite medaljončić

Na komad papira otisnite pečat koji ste prije premazali jastučićem za pečate. Pričekajte minutu i preko otiska pečata posipajte prah za embossing. Embossirajte fenom za embossing, pomoću kojeg dobivate sedefasti, ispupčeni efekt. Izrežite prema veličini medaljončića i zalijepite.

3 Nanesite gel za staklasti efekt

Preko motiva u medaljonu ravnomjerno nanesite Ranger gel za staklasti efekt. Ostavite sat i pol do dva da se dobro osuši.

4 Ukrasite narukvicu

Kliještima za nakit na lanac pažljivo objesite ključiće ili neke zgodne metalne elemente. I to je to! Vaša je nova omiljena narukvica, idealna za otkačene ljetne modne kombinacije, izrađena!

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 18:22