Saznajte kako osvježiti stari namještaj

Preuredite svoju shabby komodicu

Vlasnice Hobby Hižice pokazale su kako osvježiti stari namještaj. Zanimljive ideje Sanje Tot i Dunje Devčić Danilović pogledajte na hobbyhizica.com i na njihovoj Facebook stranici.

Potreban materijal: akrilna boja crna i bijela Maimeri, pečat Do Craft, jastučić za pečate, embossing prah Papermania, fen za embosiranje Papermania, spužvica, brusni papir, papirnati ručnici

1 Obojite cijelu komodu crnom akrilnom bojom

Komodicu pobrusite brusnim papirom i očistite. Obojite cijelu komodu crnom akrilnom bojom Maimeri. Na svakoj drugoj ladici radit će se odličan efekt shabby embosiranjem. Na pečat nanesite prozirnu -bezbojnu tintu s jastučića za pečate i otisnite pečat na ladicu.

2 Na mokar otisak pečata sipajte embossing prah

Na mokar otisak pečata sipajte embossing prah Papermania. Višak embossing praha vratite u bočicu.

3 Otisak posušite fenom za embosiranje

Otisak preko kojeg je stavljen embossing prah posušite fenom za embosiranje. Embosiranjem dobivate predivan efekt gravure. Budući da se koristio proziran prah, ta gravura bit će prozirna, ali vidljiva i reljefna pod prstima.

4 Preko svega spužvicom utrljajte bijelu akrilnu boju

Preko svega spužvicom utrljajte bijelu akrilnu boju. Pričekajte nekoliko minuta i zatim suhim papirnatim ručnikom lagano istrljajte bijelu boju. Na taj način bijelu boju skidate s embosiranog dijela, a u pukotinama ostaje boja.

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:34