Opasno po zdravlje

Second hand proizvodi koje ne biste trebali kupiti

Pronalaženje rabljenih stvari kojima ćete udahnuti novi život mnogima je veliki izazov i neizmjerna sreća, ali ponekad treba podvući liniju između second handa i upropaštenih stvari čije korištenje može biti opasno po zdravlje. Postoje predmeti poput stolova, stolica, fotografija i slika koji su više nego dostojni drugog, trećeg pa čak i četvrtog vlasnika, dok postoje i oni koje je najbolje baciti nakon upotrebe. Zato je dobro znati koju je vrstu robe u redu kupiti rabljenu, a koju je najbolje kupiti potpuno novu. Od iznošenih cipela do usisavača ovo je osam stvari koje nikada ne biste trebali kupiti korištene.

1. Korišteno posuđe

Opće je pravilo da korištene lonce i tave s izgrebanim površinama nikako nije dobro kupiti. Kada se izgrebu, štetni premazi i kemikalije (kao što je Teflon) mogu ispuštati u zrak i hranu. Dakle, poštedite se trovanja i kupite si novu tavu.

2. Auto sjedalo

Znamo da potpuno novo auto sjedalo može biti skupo, ali u nekim slučajevima rizici povezani s korištenim sjedalima, ne vrijede uštede novca. Ne samo da većina auto sjedala ima stvarni datum isteka korištenja, djelomice i zbog neprestanog poboljšanja sigurnosne tehnologije, ponekad je teško odrediti je li korišteno sjedalo oštećeno ili ne - što može biti vrlo opasna prilika za uštedu par sto kuna.

3. Madraci

Jeftin je madrac teško pronaći pa ima smisla da vam se rabljeni čini kao dobra prilika. Međutim, kada uzmete u obzir koje sve odurne bube u korištenom madracu žive - poput sjenica i grinja, da ne spominjemo mrtvu kožu i tjelesne tekućine... Pretpostavljamo da ćete shvatiti da je puno bolje da ipak potražite novi u trgovini.

4. Šminka

Da se razumijemo, i mi volimo šminku, ali korištenje kozmetičkih proizvoda, čak i kada dolazite od vaše sestre ili najboljeg prijatelja, nikada nije dobra ideja. Osim ako je pakiranje neotvoreno (a tu mislimo netaknuto). Ne podvrgavajte vašu kožu ulju, bakterijama i tjelesnim tekućinama drugih ljudi s prljavom korištenom šminkom.

5. Iznošene cipele

Iako pronalaženje inače skupih cipela može biti primamljivo, postoji više od jednog razloga zbog kojeg biste trebali odustati od kupovine rabljene obuće. Uz potencijalno nasljeđivanje starih gljivica, znoja i bakterija, cipele se tijekom vremena oblikuju prema jedinstvenim stopalima vlasnika, što znači da par koji je nošen može dugoročno aktivirati bol u stopalima i bol u leđima.

6. Kacige

Činjenica koja bi vas mogla iznenaditi o kacigama za bicikle jest da je većina osmišljena kako bi izdržala samo jedan veliki udarac. A budući da je gotovo nemoguće ustanoviti izvana, da li je kaciga oštećena iznutra, nema razloga da riskirate sigurnost za uštedu par eura.

7. Kupaći kostimi

Vjerojatno ne trebamo spominjati, ali kupaći kostim i donje rublje nikako ne smijete kupovati korišteno. Ako uzmete u obzir da je bilo u direktnom kontaktu s prvim vlasnikom, pretpostavljamo da nećete biti zainteresirane za stjecanje loših higijenskih problema drugih.

8. Usisavači

Usisavači također ulaze u skupinu nepoželjnih rabljenih proizvoda. Potencijalne grinje, prašina i sekundarne bakterije koja dolaze s njim nisu vrijedne novaca koji ćete uštedjeti. Vjerujte nam!

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 16:02