Najčešće pogreške

Sedam glavnih razloga zašto vaš dom izgleda manji nego što zapravo jest

 INSTAGRAM /@HEALTHYLIFESTYLE_DOMI_/
Pustiti što više prirodnog svjetla je važno za mnoge vlasnike domova, jer pomaže da prostor u kojem živite bude svijetao i prozračan

Međutim, pogreške u dizajnu interijera koje mnogi čine dovode do prostor koji izgledaju manji nego što jesu, kao i da su mračni i neatraktivni. Dom treba urediti tako da odgovara veličini, a za one s manje kvadrata to znači donošenje dizajnerskih odluka koje će otvoriti sobe i učiniti ih laganima i prozračnima.

Uobičajene grešake koje ljudi čine, dok uređuju svoje domove rezultiraju malenim i pretrpanim prostorijama. Blokiranje prirodnog svjetla, tamni zidovi i zavjese nepravilne duljine stvari su koje uvlače prostoriju prema unutra i čine je skučenom.

1. Previše uzoraka

Uvođenje previše uzoraka u jednu prostoriju može povući prostor prema unutra, osobito ako je mali. Zbog toga se soba može činiti manjom nego što jest, što je daleko od idealnog ako je pokušavate učiniti većom. Ako ste ljubitelji šarenih uzoraka, odlučite se za veći i širi uzorak koji će prostoriju učiniti prostranijom.

2. Tamni zidovi

Tamni zidovi također mogu učiniti prostoriju da izgleda manjom nego što jest, a cjelokupni dojam skučenim. Odabirom svjetlijih boja dajete vašem domu osjećaj otvorenosti i prozračnosti. Pokušajte birati bijele i krem boje.

3. Previše namještaja

Opremanje svakog kuta sobe namještajem čini prostor pretrpanim. Pokušajte raširiti namještaj i koristite ugradbene ormare kako biste povećali prostor za pohranu.

4. Vaše su zavjese pogrešne duljine

Zavjese mogu učiniti sobu toplom i ugodnom, posebno kada je vani hladno. Međutim, ako vise točno iznad linije prozora, učinit će da soba izgleda manja. Umjesto toga, objesite zavjese blizu stropa. Istaknuti će visinu prostora, a samim time stvoriti dojam prostranijeg i većeg prostora.

5. Korištenje previše boja u jednom prostoru

Boje će svakom domu dati karakter. Međutim, previše boja na jednom mjestu nikako nije dobro. Odlučite se za dvije do tri boje po sobi i pobrinite se da se međusobno nadopunjuju.

6. Neuredan hodnik

Znamo da je lako napravi nered u područjima kao što je hodnik, ali ovaj dio doma daje ton cijelom prostoru. Što znači da je važno održavati ga lijepim i urednim za goste i stanare. Ako volite stvari skladištiti u hodniku, odlučite se za spremište koje osobne stvari drži podalje i izvan pogleda.

7. Postavljanje namještaja ispred prozora

Omogućavanje dosta prirodnog svjetla jedan je od ključnih načina da osigurate da vaš dom djeluje otvoreno, lagano i prozračno. Postavljanje većeg namještaja ispred prozora blokira prirodnu svjetlost, čineći prostoriju manjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:14