BRZO I JEDNOSTAVNO RJEŠENJE

Šest praktičnih savjeta kako se riješiti nereda u stanu

Nered u domu može vam stvoriti velike probleme, oduzimati vrijeme tijekom spremanja ili cijeli ambijent u interijeru napraviti neugodnim. Zato smo za vas izdvojili čak šest brzih i jednostavnih rješenja kako se zauvijek riješiti nereda u stanu ili kući

Organizacija i urednost u životnom prostoru jako je važna kako biste se osjećali ugodno i 'baš kao kod kuće'. Ipak, brojne obaveze, previše stvari i neorganizacija u prostoru mogu se brzo nakupiti te vam ometati svakodnevni život. Donosimo vam šest brzih načina kako biste se riješiti prenatrpanosti.

1. Fotografirajte prostoriju prije pospremanja

Ako imate problem s razmještajem stvari i planiranjem gdje ćete što odložiti prilikom pospremanja nereda, možete upotrijebiti sljedeći trik - fotografirajte prostoriju prije samog čišćenja. Fotografijom cijelog prostora ili samo nekih dijelova sobe lakše ćete dobiti sliku kako bi sve trebalo izgledati nakon temeljite organizacije.

2. Odaberite 'favorita mjeseca'

Kako biste organizaciju stvari u stanu učinili što zabavnijom, pokušajte se svaki put fokusirati na određene stvari. Jednom uređujte samo ormare, drugi put police u dnevnom boravku, a treći knjige. Tako ćete se jednostavnije usmjeriti na pospremanje samo jedne stvari, a to će cijeli proces učiniti bržim i lakšim.

3. Držite se 'pravila jedne minute'

Svako pospremanje koje možete odraditi za manje od minutu - napravite odmah. Nemojte ništa odgađati za kasnije jer je upravo taj izgovor najčešći razlog za nepotrebno nakupljanje nereda u vašem domu.

4. Zamislite da vam dolaze gosti

Nikad nam nije lakše čistiti nego onda kad mislimo dobiti goste. Ako ste i vi jedni od onih koji svaki put prije posjeta obiteji ili prijatelja krećuna čišćenje, onda je ovaj trik savršen za vas. Zamislite da ćete idući dan dobiti goste te da svoj stan morate dovesti u red što prije. Sigurno će upaliti!

5. Stvari koje ne možete dohvatiti - nećete koristiti

Zapamtite: svaku stvar koju pospremite na nedostupno mjesto nećete koristiti, pa čak i u slučaju da vam je potrebna. Sve što vam je potrebno i redovito upotrebljavate, pospremite negdje nadohvat ruke.

6. Pronađite mjesta za stvari koje nisu ni čiste ni prljave

Sigurno u domu imate 'onaj jedan stolac' na kojem držite sve što nosite, ali ipak nije čisto da pospremite u ormar. Takva odjeća nakuplja se sve više i više, a s njom nastaje i nered. Kako biste to izbjegli, pronađite posebno mjesto u interijeru za upravo te odjevne predmete.

Foto: Pure Wow.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:15