INSPIRIRAJTE SE!

Šest sjajnih ideja za uređenje balkona ili terase

 Instagram/@redlipstickandinterior
Nedostaje vam zanimljivih ideja ili jednostavno ne znate odakle biste krenuli?

Našli ste se u izolaciji, a jedini vam je spas izlazak na balkon ili terasu? Onda je idealno vrijeme da se napokon posvetite uređenju ovog dijela vašeg doma. U nastavku saznajte na što sve morate paziti, kakve boje i namještaj je najbolje odabrati te se inspirirajte sljedećim primjerima.

1. Nabavite mali stolić

Sve što trebate za uživanje u svojoj jutarnjoj kavi na balkonu ili terasi jesu stolić i udobno mjesto za sjedenje. Odaberite onaj stol koji se lako sklapa tako da ga možete (po potrebi) držati u stanu ili kući.

2. Ukrasite balkon biljkama

Bez obzira na to radilo se o malom balkonu ili prostranoj terasi, jedno je sigurno - biljke su detalj koji može u potpunosti 'transformirati' vaš vanjski prostor. Za male prostore rješenje su žardinjere okrenute prema vanjskoj strani ograde, vertikalni vrtovi uz zid ili viseće tegle pričvršćene na stopu.

3. Tepih na balkonu, zašto ne?

Tepisi s uzorkom uvijek su bili odlična dekoracija u bilo kojem prostoru, pa zašto ih onda ne biste iskoristili i za uređivanje balkona ili terasa? Često je upravo ovaj detalj zanemaren kada su u pitanju dekoriranja vanjskih prostora, i to potpuno nepravedno. jer mogu svaki balkon pretvoriti u divnu i udobnu oazu za uživanje.

4. Sanduk kao 'drugačije' mjesto za sjedenje

Dobro rješenje za nešto uže balkone je sanduk koji možete bez problema staviti na jednu ili obje bočne strane te ga obložiti jastucima ili presvučenim spužvama. Osim što ćete na takav način dobiti više mjesta za sjedenje, i vaš balkon će biti posebniji od ostalih.

5. Postavite ukrasne lampice

Lampice su odličan ukras za vaš balkon ili terasu, a osim toga djeluju i kao specifična rasvjeta ako na vanjskom prostoru volite uživati čitajući omiljenu knjigu. Jednostavne su za postavljanje, nisu skupe, ali će svejedno u potpunosti 'transformirati' svaki balkon ili terasu.

6. Birajte svijetle boje

Ako imate manji balkon, uvijek odaberite svijetle nijanse kako bi sam vanjski prostor izgledao veće i prostranije. U slučaju da na raspolaganju imate terasu velike kvadrature, tada se slobodno poslužite namještaj i elementima u tamnim bojama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 13:02