djeluje!

Skinite kamenac sa stakla tuš kabine: dovoljan je samo ovaj sastojak!

 /SHUTTERSTOCK

Ako postoji nešto zbog čega bi se netko odrekao svoje praktične tuš kabine, to je svakako činjenica da njenom staklu više nikada ne može vratiti stari sjaj.

Koliko god i čime ribali, naslage kamenca čine da staklo izgleda izlizano i zamrljano, a glavni razlog je "tvrda voda", puna kalcija, magnezija i drugih minerala. Kada se nakupi kamenac, čak i najčišća kupaonica izgleda prljavo i neuredno, a njegovo uklanjanje nije tako jednostavno kao čišćenje ostalih površina u kućanstvu, piše Krstarica.

Kako očistiti tuš kabinu? Počnite tako da navlažite staklo, idealno raspršivačem, ali koristite bilo koju metodu – bitno je samo da je mokro. Potom u bočicu s raspršivačem ulijte alkoholni ocat i dobro pošpricajte staklo na mjesta gdje ima kamenca te ostavite da odstoji barem desetak minuta.

image
BJöRNSDOTTER, MAGDALENA/LIVING4MEDIA

Ako su naslage deblje i postojanije, ostavite ga još dulje - male su stvari te koje čine razliku i savjet zlata vrijedan. Većina ljudi poprska ocat i odmah krene ribati, no ovoj kiselini treba još malo vremena da počne djelovati i otopi kamenac.

Nakon toga grubu stranu spužve umočite u toplu vodu, zatim u sodu bikarbonu i počnite ribati staklo. Soda bikarbona će djelovati kao abrazivno sredstvo, dok će ocat otopiti mrlje od "tvrde vode" i sav talog od sapuna koji se nakupio na staklu.

Trljajte dok ne budete zadovoljni izgledom stakla, zatim isperite toplom vodom.

Nakon toga obrišite suhom krpom i ispolirajte sredstvom za čišćenje stakla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:28