Ne podnose to

Smrdljivi martin od ovog će pobjeći istog trenutka. Isprobajte!

 IVANA NOBILO/CROPIX

Mnogi ljudi neprestano nam se žale na najezdu smrdljivih martina u svom domu i oko njega. Smrdljivi martini u potrazi su za toplim i suhim mjestima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrio od hladnoće.

U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u bilo koji prostor koji nije dobro izoliran, stoga prvo što biste trebali učiniti kako biste spriječili njihov ulazak u svoj dom je sanacija vanjskih oštećenja.

image
JAVIER TORRENT, VW PICS/SCIENCEPHOTO/PROFIMEDIA/JAVIER TORRENT, VW PICS/SCIENCEPHOTO/PROFIMEDIA

Vrtlari znaju trik s otopinom sode bikarbone u vodi kojom prskaju biljke, a u narodu se vjeruje da smrljivi martini bježe od mirisa češnjaka i mente pa te namirnice treba staviti u blizini ulaznih vrata, prozora i na druga mjesta kroz koje dosadne bube mogu proći. Druga, a možda i bolja opcija je da u vodu ulijete nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice i s vanjske strane poprskate prozore, ulazna i balkonska vrata.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Nemojte ih ni na koji način ubijati ili plašiti, jer kad se osjete ugrožene, smrdljivi martini ispuštaju odvratan miris. Nemojte ih dirati rukama, već uzmite papir ili rukavice, lagano ih uhvatite i izbacite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:26