prirodno rješenje

Stavila je crni luk oko kreveta: Kad saznate zašto i sami ćete isto odmah napraviti

 /SHUTTERSTOCK

Komarci su neprijatelji mirnog sna. Ovi mali krilati napadači mogu naše ljetne noći pretvoriti u stalnu bitku. Ali kako ih izbjeći bez pribjegavanja kemijskim sredstvima? Za vas imamo super trik koji će vam osigurati dobar san, a uz to je i potpuno prirodan.
Mnogi od nas na komarce gledaju samo kao na manju smetnju. Ali ovi mali kukci puno su veći problem. Kada komarac ugrize, izaziva svrbež i iritaciju kože. Njihov ubod kod nekih ljudi može izazvati alergijsku reakciju, a što je još gore, mogu prenijeti razne bolesti.

Umjesto kemijskih sprejeva koji mogu biti štetni za okoliš, postoje mnoge prirodne metode za tjeranje komaraca. Biljke poput lavande, mačje metvice ili geranija mogu pomoći u stvaranju okruženja pogodnog za komarce u vašem vrtu.

Ako živite u području s velikom koncentracijom komaraca, razmislite o postavljanju mreža protiv komaraca na prozore. Ove mreže neće vas zaštititi samo od komaraca, već i od drugih insekata. A ako nemate mogućnosti postavljanja mrežica, možete se poslužiti i drugim prirodnim pripravcima.

Možda ste čuli koliko jak miris može otjerati komarce. I luk može postati vaš novi suputnik u borbi protiv njih. Komarci baš i ne vole intenzivan miris luka. Stoga ga jednostavno narežite na tanke ploške i stavite u sobu, posebno oko kreveta. Da biste pojačali učinak, možete koristiti i češnjak u kombinaciji s crnim lukom, prenosi Krstarica.

Ako niste ljubitelj jakog mirisa luka, postoje i druge prirodne metode. Eterična ulja, posebno ružmarina, klinčića, paprene metvice, majčine dušice ili lavande, mogu se raspršiti po spavaćoj sobi kako bi se stvorilo neprijateljsko okruženje za insekte. I ne samo da će vam pomoći da se zaštitite od komaraca, već će vašem domu dodati i ugodan miris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:47