tako jednostavno

Stavila je luk pokraj kreveta i riješila problem koji muči mnoge ljude u Hrvatskoj: kada saznate zašto, odmah ćete isto napraviti

 /SHUTTERSTOCK

Komarci su poznati kao neprijatelji mirnog sna. Čim se udobno smjestite u krevet, počnu vam zujati oko ušiju i ometati vam san. Ali kako se riješiti ovog problema bez korištenja kemijskih preparata? Imamo odličan trik koji će vam garantirati miran san do jutra.

Poznate su prirodne metode tjeranja komaraca, a neke od njih uključuju korištenje ljekovitog bilja poput lavande, ružmarina i geranija. Međutim, jedan neobičan dodatak ovom popisu je luk. Njegov jak miris može biti vrlo učinkovit u odbijanju komaraca.

Evo kako možete primijeniti ovaj trik: luk jednostavno narežite na četvrtine i stavite u spavaću sobu, najbolje pored kreveta na noćnim ormarićima. Jak miris luka otjerat će komarce i omogućiti vam da mirno spavate do jutra, prenosi Krstarica.

Ova jednostavna, prirodna metoda ne samo da vam pomaže izbjeći neugodne ubode komaraca, već vam također omogućuje da izbjegnete korištenje štetnih kemikalija. Isprobajte ovaj trik i uživajte u mirnom snu bez uznemiravanja komaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 10:07