Caka koja se širi internetom

Stavila je vatu i sodu bikarbonu u usisavač i svjedočila magiji. Pogledajte!

 /SHUTTERSTOCK

S vremenom, kako se koriste, usisavači počinju ispuštati vrlo neugodan miris koji se širi cijelom kućom. Ovi mali trikovi pomoći će vam da uštedite vrijeme i novac na industrijskim osvježivačima zraka, ali prvo je važno dobro očistiti svoj usisavač. Pa, krenimo. Kako očistiti uspješno usisavač?

Usisavač bez vrećice

Očistite spremnik za prašinu: uklonite ga, ispraznite i zatim operite. Prije nego što ga vratite, provjerite je li potpuno suh. Operite filtere: obično vodom, zatim ih osušite prije nego što ih vratite natrag. Ovaj korak ne samo da održava učinkovitost usisavača, već i smanjuje emisiju fine prašine u domu i osigurava zdravije okruženje.

Održavajte pribor: uklonite kosu i pramenove s četke nakon svake uporabe, rukom ili škarama. Povremeno obrišite krpom natopljenom alkoholom radi dezinfekcije. Ponekad operite crijevo u toploj vodi s malo deterdženta. Uklonite neugodne mirise: nekoliko kapi eteričnog ulja nakapajte na list papira i usisajte!

image

Gorenje Cleaner G Force

Usisavač s vrećicom

Obrišite unutrašnjost kutije suhom krpom od mikrovlakana. Operite kutiju u sudoperu toplom sapunicom. Isperite čistom vodom kako biste uklonili sve tragove pjene. Pustite da se kutija potpuno osuši prije nego što je ponovno sastavite. Slijedite korake za čišćenje usisavača bez vrećice (od drugog koraka).

Kako održavati usisavač čistim?

To je gotovo neizbježno: čestice prljavštine i prašine često se nakupljaju unutar usisavača, u cijevima i motoru. Stoga, ako ne čistite često, normalno je da će se širiti neugodni mirisi, a vaš uređaj će nakon nekog vremena biti u lošem stanju. Redovno ga čistite ovim metodama kako bi bio čist i funkcionalan kao prvog dana, prenosi Radiosarajevo.ba.

Kako možete koristiti vatu i sodu bikarbonu?

Nakon što se posuda za prašinu isprazni i temeljito očisti, možete staviti jednu ili dvije blazinice za skidanje šminke natopljene eteričnim uljem s mirisom po vašem izboru. Vaš će interijer brzo biti osvježen! Još jedan savjet za održavanje svježine usisavača je dodavanje žlice sode bikarbone u vrećicu. Ako vaš uređaj nema vrećicu, pospite dovoljno ovog bijelog praha izravno na pod i usisajte ga. Ovo sredstvo za čišćenje omiljeno je u mnogim kućanstvima, a posebno je korisno za upijanje i uklanjanje neugodnih mirisa. Njime često čistimo hladnjak, tepihe, WC školjke. Zašto ne koristiti sodu bikarbonu i za održavanje usisavača?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:04