ODLIČNO RJEŠENJE

Stavili smo list lovora u svoju obuću preko noći i rezultat nas je oduševio

 /SHUTTERSTOCK
Ako vaše cipele, tenisice, natikače ili neka druga obuća ispuštaju loš miris, to je zbog bakterija

Lovorov list je aromatična biljka koju koristimo u kuhinji za aromatiziranje jela, ali znate li da ima i druge namjene na koje možda nikada ne biste pomislili? Ove mirisne listove možete upotrijebiti na nekoliko načina. Iznenadit će vas što mogu. Pomoću njih možete očistiti svoj dom i njegovati obuću.

Zašto staviti lovorov list u obuću?

Obuću možemo čistiti do iznemoglosti, ali rijetko kad mirišI na ruže. Njezino nošenje može brzo razviti neugodne mirise i dovesti nas u neugodne situacije. Ako vaše cipele, tenisice, natikače ili neka druga obuća ispuštaju loš miris, to je zbog bakterija. Ovi mikroorganizmi vole vlagu i toplinu. Zato im se sviđa unutarnji dio vaše obuće. Naša stopala sadrže žlijezde koje izlučuju znoj, to stvara vlažnu okolinu u cipelama, što pogoduje razmnožavanju bakterija. One proizvode organske kiseline koje su odgovorne za neugodne mirise. Za ugodan miris vaše obuće imamo vrlo jednostavno, prirodno i jeftino rješenje za vas: lovorov list. Njegovi mirisni listovi začinjavaju jela, ali ne samo to. Zahvaljujući antiseptičkim svojstvima, lovor se bori protiv bakterija odgovornih za neugodne mirise.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako se lovorovim listom zaštititi od neugodnih mirisa?

Lovor je također poznat po svojim mirisnim svojstvima. Uklanja neugodne mirise iz vaših cipela i ostavlja fini miris. Trik je jednostavan:

U unutrašnjost bilo koje obuće stavite suho lišće lovora.

Ostavite da odstoje preko noći;

Sljedećeg jutra uklonite lišće i uvjerite se sami u razliku.

Ponovite ovaj postupak jednom tjedno.

Stavite lovorov list i u ormare

Moljci se boje lovora... Kako biste se riješili ovih nepoželjnih nametnika, osušeni lovor stavite u malu platnenu vrećicu i držite je u ormaru.

Stavite lovor u čarape i prirodno namirišite svoj ormar. Lovor raspršuju svoj miris i uklanjaju ustajali smrad. Kako biste zadržali svježinu u svom ormaru, jednom mjesečno promijenite lovorov list u čarapi.

image
/SHUTTERSTOCK

Zašto staviti lovorov list u perilicu?

Naša odjeća obično gubi boju prilikom pranja. Potamni i izgubi sjaj. Ne volite nositi jednoličnu odjeću, zar ne? Imamo za vas vrlo jednostavan i jeftin trik kako popraviti boju odjeće. Ovako možete sačuvati boje svoje odjeće bez predugog čekanja:

Uzmite 10 listova lovora;

U posudi pomiješajte listove lovora s 4 žlice sode bikarbone;

Ulijte svoju smjesu u malu hermetičku vrećicu.

Stavite vrećicu u perilicu rublja.

Pokrenite ciklus pranja na 85 °F.

Uz ovaj trik vaša će odjeća dobiti novi izgled!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:44