BAKE ZNAJU NAJBOLJE

Stavite češanj češnjaka u toaletnu školjku prije spavanja, nećete požaliti!

 /SHUTTERSTOCK
Kao što ste već shvatili, češnjak je jedno od čudotvornih sredstava za čišćenje i uklanjanje neugodnih miris u toaletu

Jeste li ikada razmišljali o tome da stavite češnjak u WC školjku? Koliko god se činilo neobično, ova lukovica dobra je za higijenu i čistoću toaleta. Zapravo, to je uobičajena praksa koju su čak i naše bake često radile.

Zašto je preporučljivo staviti češanj češnjaka u WC školjku navečer prije spavanja?

Čišćenje toaletne školjke nije baš ugodno! Umjesto da svaki put odgađate ovaj posao, olakšajte si posao uz pomoć začina koji svi imaju u kuhinji: češnjak. Da, zvuči čudno! Ipak, to je jedno od najlakših rješenja za temeljito čišćenje zahoda. Češnjak sadrži alicin, tvar koja mu daje jaki miris, ali odbija gljivice, bakterije, pa čak i plijesan koji napadaju vaš vodovod. Osim toga, sumporne komponente češnjaka mogu kao čarolijom apsorbirati loše mirise! Nevjerojatno, zar ne?

image
/SHUTTERSTOCK

Kako održavati školjku čistom i svježom pomoću češnjaka?

Kao što ste već shvatili, češnjak je jedno od čudotvornih sredstava za čišćenje i uklanjanje neugodnih miris u toaletu. Također je poznat po svojim antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima.

Evo kako ga možete koristiti u WC-u.

Najprije ogulite češanj češnjaka.

Stavite ga cijelog ili zgnječenog u školjku.

Ostavite ga preko noći da oslobodi svoja antibakterijska svojstva.

Sljedeći dan oribajte WC školjku četkom i pustite vodu.

I samo tako, vaš WC će biti očišćen iznutra! Naravno, ovaj genijalni trik ne smije zamijeniti redovito čišćenje vaših WC-a.

Donosimo vam još tri trika za čišćenje toaleta

Kako izbijeliti dno školjke bijelim octom?

Naše bake nikada nisu prestale hvaliti dobrobiti bijelog octa. Ovaj proizvod je vrlo koristan za čišćenje, dezinfekciju pa čak i izbjeljivanje dna školjke.

Prvo ulijte šalicu bijelog octa u svoju školjku. Pustite da se namače sat vremena prije ribanja prljavih i nedostupnih područja WC četkom. Isperite čistom vodom. I obrišite čistom krpom ili papirnatim ručnikom.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako ukloniti mrlje s toaletne školjke?

Jeste li ikada čuli za metodu s tabletama za pranje posuđa? Ove tablete nisu samo izvrsne za čišćenje čaša i pribora za jelo, već su također posebno praktične za uklanjanje tragova, krhotina i prljavštine s toaletne školjke. Bacite ih u školjku i pustite da deterdžent učini ostalo! Najbolje djeluje ako ostavite proizvod da se otopi preko noći.

Kako možete koristiti sodu bikarbonu u toaletu i iskoristiti njezina prirodna svojstva?

Pospite ekvivalent jedne do dvije žlice sode bikarbone u toaletnu školjku. Zatim pričekajte nekoliko minuta i izribajte četkom s dugom drškom prije nego što pustite vodu u školjki.

Čak i nakon temeljitog čišćenja u vašoj kupaonici ostaju neugodni mirisi? To vjerojatno dolazi iz školjke ili drugih cijevi. Što se tiče toaleta, rješenje je jednostavno: isprobajte ovaj moćni duo!

Soda bikarbona i limun, miris s trenutnim učinkom!

Kako biste pripremili svoj prirodni osvježivač zraka, sve što trebate učiniti je sljedeće:

Pomiješajte jednake dijelove sode bikarbone i soka od limuna u zdjeli. Po potrebi prilagodite dozu dok ne dobijete pastu. Zatim nanesite smjesu spužvicom oko školjke i na nedostupna mjesta. Istrljajte četkom i ostavite deset minuta. Nemojte se ustručavati poprskati dovoljnu količinu bijelog octa na tvrdokorne mrlje i prljavštinu kako biste povećali učinkovitost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. ožujak 2024 09:24