trik naših baka

Stavite dvije žlice soli u perilicu, rezultat će vas oduševiti

 /SHUTTERSTOCK

Zašto stavljati sol u perilicu? Ovo je kućna metoda naših baka, koja također dobro funkcionira za pranje ruku. Ovi neupadljivi bijeli kristali mogu vam znatno olakšati život.

Sol se od davnina koristi za pranje zavjesa i stolnjaka, jer je učinkovito uklanjala mrlje i vraćala im snježno bijelu boju. Danas također možemo koristiti ovu jednostavnu metodu da ručnicima ili donjem rublju podarimo opet svjež izgled. Ono što je važno, sol nije prikladna samo za pranje bijele odjeće. Može se uspješno koristiti za obojene tkanine.

Dovoljno je dodati dvije žlice soli u perilicu rublja kako biste uživali u savršeno čistoj i sjajnoj odjeći. Ovo nije samo način vraćanja njihove izvorne boje, već i učinkovit način uklanjanja mrlja, prenosi Alo.

U slučaju svježe mrlje, mrlju je dobro posuti solju i ostaviti nekoliko sati. Prije pranja odjeću možete potopiti i u otopinu soli. Sol će također pomoći da se riješite starih mrlja, ali naravno u ovom slučaju nema garancije da će materijal izgledati kao nov. No, razlika će svakako biti primjetna. Isprobajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:00