tiktok savjeti

Stavite ovo iza radijatora u stanu i uštedite: grijanje će biti jače, a računi niži!

 MARINA DEMIDIUK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako vaš stan nikad nije topao, čak ni kada je grijanje uključeno, možda radite ključnu pogrešku. Naime, stručnjaci za štednju i pametnije trošenje tvrde kako postoji jednostavan trik koji će pomoći da vam grijanje "bolje" radi i vaš životni prostor učini toplijim, a da vas to ne košta ama baš ništa, prenosi Espreso.

Nedavno je na TikToku postao viralan video koji prikazuje metodu za povećanje topline koju emitira vaš radijator. Za to vam treba samo dobra volja i malo aluminijske folije koju svatko ima u kuhinji.

@whichuk Four easy radiator jobs you can do this weekend that will cut your winter energy bill by hundreds! #radiators #heating #moneysavingtips #energybill #howtoplumbing #howtotiktok #moneysavingtips #moneysavig #plumbing ♬ original sound - Which?

-Postavljanje aluminijske folije iza vaših radijatora će reflektirati toplinu natrag u prostoriju - objasnili su i dodali da će ova tehnika spriječiti da toplina "prođe kroz zidove".

Ovaj trik vrlo je jednostavno izvesti - odmotajte foliju i postavite je iza radijatora, tako da napravite svojevrsni zaštitni sloj između zida i radijatora. U bolje opremljenim trgovinama naći ćete i specijalizirane folije za tu namjenu, no dobra alternativa je i aluminijska folija.

Stručnjaci kažu da ovaj trik može pomoći da vaši računi za struju budu niži i praktički uštedjeti novac.

-Radijatori ne emitiraju toplinu samo iznutra, pa ako je na vanjskom zidu, toplina se može izgubiti kroz zid i izvan vašeg doma. Zapravo, 50 posto topline koju emitira radijator usmjereno je na zid, a oko 25 posto toga se gubi kroz zid - dodaju profesionalci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:34