KAKO JEDNOSTAVNO

Stavite ovo začinsko bilje na svoj radijator i riješite se problema koji muči mnoge ljude

 /SHUTTERSTOCK

Lovor je vrlo posebna biljka, listovi su mu aromatični, zimzelena je i višegodišnja biljka koja pripada obitelji Lauraceae. Svojim svojstvima i karakteristikama u potpunosti spada u kategoriju aromatičnog i ljekovitog bilja. Lovor je pogodan za mnoge namjene i ima mnoge prednosti, ali postoji jedan poseban način na koji ga možemo koristiti koji je doista nevjerojatan. Malo ljudi to zna.

U kuhinji smo puni aromatičnog bilja poput ružmarina, bosiljka, origana, peršina i mente. Ono što ne smije nedostajati ni u jednoj smočnici je lovorov list. Lovor može obogatiti mnoga jela i dati im sasvim poseban okus. No, lovorov list nema samo ovu začinsku funkciju: postoji mnogo različitih načina za njegovu upotrebu. Pogledajmo zajedno koji je koristan i inovativan način korištenja lovora.

Koristite lovorov list ovako – možete se oprostiti od ovog problema

Ne biste to očekivali, ali lovorov list može neutralizirati sve neugodne mirise. Kada pripremamo jela kod kuće, poput ribe ili pržene hrane, miris ostaje mnogo sati u cijeloj kući. Uz pomoć lovora možemo se riješiti loših mirisa. Ono što trebate učiniti je jednostavno kuhati nekoliko listova lovora u vodi desetak minuta. Para koja nastaje tijekom kuhanja ispunjava okolinu ugodnim i vrlo svježim mirisom koji neutralizira one loše.

No, jedna od primjena koju malo tko zna je upravo ona lovora iznad vrućeg radijatora. Djelovanje koje dovodi do uklanjanja neugodnih mirisa i stvaranja laganog parfema u cijeloj kući. Samo uzmite nekoliko listova i stavite ih iznad radijatora i pustite da lovor odradi svoje. Isto vrijedi i za hladnjak: ako unutra stavite svježe listove lovora, riješit ćete se svih mirisa koje hrana stvara unutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:33