JOŠ JE PRIRODNO

Stavite samo jednu kap ovog pripravka u vodu za čićenje poda i cijeli stan će mirisati danima

 /SHUTTERSTOCK
Umjesto komercijalni proizvoda koji štete vašem zdravlju odlučite se za prirodne pripravke

Čišćenje podova važan je zadatak za održavanje čistoće i higijene vašeg doma. Mnogi komercijalni proizvodi mogu se koristiti za čišćenje podova, ali često sadrže štetne kemikalije koje mogu biti štetne za zdravlje i okoliš.

image
/SHUTTERSTOCK

Eterična ulja mogu biti prirodna i učinkovita alternativa za čišćenje podova. Eterično ulje bora dobiva se od limuna. Ima svjež miris te antiseptička i dezinfekcijska svojstva. Ova svojstva ga čine izvrsnim sredstvom za čišćenje podova, a jednino što vam treba je obična krpa. Čišćenje podova ovim eteričnim uljem moguće je različitim tehnikama. Jedan od najjednostavnijih je da u vodu koju koristite za pranje podova dodate nekoliko kapi eteričnog ulja. To će pomoći dezinficirati pod i dati kući svježi miris. Alternativno, možete napraviti domaću otopinu za čišćenje od eteričnog ulja limuna, octa i vode.

image
/SHUTTERSTOCK

Da biste napravili ovu otopinu, pomiješajte 1/4 šalice bijelog octa s litrom vode i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Ova otopina se može koristiti za čišćenje podova od tvrdog drva, linoleuma ili pločica. Za učinkovito čišćenje podova s eteričnim uljem, važno je prije koristiti metlu ili usisivač kako biste uklonili višak prljavštine i prašine prije početka čišćenja. Zatim namočite krpu ili spužvu otopinom za čišćenje i obrišite podove, pazeći da obrišete sva područja. Ovim tretmanom imat ćete pod koji će blistati tjedan dana. Eterično ulje limuna također se može koristiti za izradu prirodnog osvježivača zraka. Jednostavno pomiješajte nekoliko kapi eteričnog ulja s vodom u bočici s raspršivačem i raspršite po sobi kako biste uklonili neugodne mirise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:19