FANTASTIČAN PROJEKT

Štedljiva majka otkrila kako je uštedjela 10.000,00 kuna za staklenik i izgradila sama vlastiti za 500,00 kn

 

Štednja i pametno upravljanje novcem sve su važniji alati za osiguravanje financijske sigurnosti nas i naših obitelji pa nas uvijek zanimaju novi načini kako možemo ponovno iskoristiti stvari koje već posjedujemo i kako možemo dodatno uštedjeti, stvarajući sami detalje za uređenje doma. Elizabeth Bloodworth, iz Newburyja u Berkshireu je otišla i korak dalje. Ova majka petero djece je sama izgradila staklenik iz snova od korištene drvene građe i doniranih prozora te je u konačnici uštedjela 10.000,00 kuna.

Oduvijek je željela mjesto za uzgoj vlastitog povrća. Slike prikazuju eklektični staklenik, koji se sastoji od više od 13 prozora različitih oblika i veličina, koje je štedljiva mama dobila besplatno od lokalnog staklara.

Okvir staklenika je izradila od drvenih paleta i druge drvene građe koju je pronašla. Vrata staklenika je također prije nekoliko godina pronašla i spasila, znajući da će joj jednoga dana dobro doći. Jedini trošak je bila Amazon poklon kartica vrijedna 60 funti koju je iskoristila za kupovinu materijala za krov.

Oduševljena Elizabeth je svoj uradi sam staklenik podijelila u Facebook grupi Extreme Coupons and Bargains kako bi pokazala svojih ruku djelo. Objavila je fotografije gotovog staklenika s naslovom: 'Uvijek sam željela plastenik jer se trudimo uzgajati što više vlastitog voća i povrća."

Elizabeth je koristila police starog garažnog regala i svaki je kutak ispunila brtvilom tako da su vodootporne. "Nikada si nismo mogli priuštiti staklenik, pa sam odlučila sama napraviti svoj, unatoč tome što nemamo viška novca!"

Štedljiva mama je od lokalne tvrtke za izradu prozora dobila prozore koji su trebali završiti na smeću, a u svom je projektu koristila niz odbačenih materijala za izradu staklenika - uključujući stare grane za stvaranje strukture.

Svi prozori su različitih veličina pa je morala napraviti puno crteža kako bi dobila dizajn kojim će ih sve iskoristiti. Za konstrukciju je koristila drvene letvice koje je već imala pohranjene, a za koje je napisala da se mogu kupiti za 2 funte duljine 2,4 metra. Za 60 funti je kupila krovne ploče na Amazonu, a preostalo drvo od paleta je koristila za ostatak krova.

"Sada imam staklenik koji je savršen za nas i potrošila sam gotovo ništa da ga napravim."

Fotografije unutrašnjosti i eksterijera staklenika prikupile su 15 tisuća lajkova i 3,2 K komentara.

Izvor: www.dailymail.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 09:08