Što je doista rain shower i kako ga ugraditi?

Riješite sve svoje dileme oko rain showera

Koje sve vrste nadglavnih tuševa na tržištu postoje? Kako ih uopće dijelimo?

Po vrsti ugradnje na podžbuknu i nadžbuknu ugradnju, na stropne ili zidne, po obliku na okrugle, pravokutne ili četvrtaste, ali ono što je ipak najbitnije istaknuti je funkcija. Nadglavni tuš može imati više vrsta mlazova i na svakome je da prvo razmisli kakav način tuširanja želi. Uz nadglavni tuš se obično postavlja i ručni tuš za brzo tuširanje kada nije neophodno močiti kosu, no s nadglavnim tušem tuširanje je potpuno. Vrsta vodenog mlaza može biti nježna poput kiše, što omogućuje tehnologija RainAir koja miješa vodu sa zrakom. Osim toga, možete izabrati nadglavni tuš s masažnim mlaznicama za bolje buđenje ili bržu cirkulaciju. Treća vrsta mlaza je imitacija vodopada: široki mlaz koji nam se spušta niz ramena daje zaista najveći užitak i ostavlja dojam tuširanja u prirodi.

Tko sve može ugraditi nadglavni tuš?

Svatko, a ukoliko korisnik ne želi mijenjati svoje postojeće instalacije, najjednostavnije rješenje je ugradnja tzv. showerpipea; to je 3-u-1 tijelo koje sadrži nadglavni tuš, ručni tuš s crijevom i mješalicu, a ugrađuje se vrlo jednostavnim postavljanjem na postojeće instalacije. Takav proizvod idealan je za jednostavne renovacije kupaonica, kada korisnik ne želi mijenjati postojeće podžbukne instalacije cijevi ili već postavljene zidne obloge.

Koje su cijene nadglavnih tuševa na tržištu?

Ova kategorija nudi zaista ogroman raspon cijena. Izvrstan nadglavni tuš manjih dimenzija, no također s izborom više vrsta vodenih mlazova stoji svega 354,20 kn, u trgovini Kera-Term u Zagrebu. Nakon toga cijena se penje, ovisno o dimenzijama i performansama. Uz nadglavni tuš, bitno je odabrati ventile za otvaranje i prebacivanje funkcije, ovisno o tome koliko potrošača imate – ručni tuš, punjenje kade ili možda i bočne mlaznice. Mogućnosti su zaista brojne, najbitnije da svatko od nas razmisli o svojim navikama i željama i mogućnostima.

U nastavku pogledajte fotografije zaista lijepih kupaonica s nadglavnim tuševima i inspirirajte se!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:06