IMA SMISLA

Što tableta za perilicu posuđa radi u zahodskoj školjci? Pametne domaćice znaju dobre trikove

 Kitchen
Pronašli smo još jedan jednostavan i učinkovit načina kako ukloniti sve mrlje od prljavštine sa zahodske školjke

Kupaonica je prostor koje zahtijeva temeljito i stalno čišćenje, jer tu obično rast najveći broj bakterija. Najkritičnije mjesto gdje se mogu sakriti klice je zahodska školjka, koji treba često dezinficirati. Pronašli smo još jedan jednostavan i učinkovit načina kako ukloniti sve mrlje od prljavštine sa zahodske školjke. Većina ljudi sve više izbjegava kemikalije koje mogu iritirati kožu i udisanje. Dakle, postoje svakodnevni proizvodi koji su puno manje štetni, a jednako učinkoviti u uklanjanju prljavštine i bakterija u vašoj zahodskoj školjci bez izravnog kontakta s kožom.

image
NAKPHOTOS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Zašto bi se tablete za pranje posuđa trebale koristiti u kupaonici?

Kupaonice i zahodske školjke brzo se zaprljaju. Osim toga, može se dogoditi da se odvodna cijev s vremena na vrijeme začepi, primjerice zbog previše toaletnog papira.

Tablete za pranje posuđa imaju različite primjene za čišćenje. Mnogi od nas njima čiste perilicu rublja, pećnicu ili uklanjaju zagorene ostatke s posuda. Isplati se imati paket tableta kod kuće, čak i ako nemate perilicu posuđa, jer su korisne za čišćenje više predmeta i površina. Bacite jednu tabletu u zahodsku školjku i vidjet ćete rezultate. Pločica za pranje posuđa pomaže kod prljavštine i začepljenih školjki. Savršeno zamjenjuje deterdžent, ali i odčepljuje cijevi. Samo bacite 1 tabletu za pranje posuđa u zahodsku školjku i pričekajte 20-30 minuta. Pastilu možete ostaviti i preko noći u školjki, učinak će biti još bolji. Nakon što se proizvod otopi, očistite unutrašnjost četkom i temeljito isperite vodom.

image
IN4MAL/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako u kupaonici osjećate neugodan miris i voda u školjci otječe presporo, probajte upotrijebiti tabletu za perilicu ne samo kao sredstvo za čišćenje kućanstva već i kao proizvod za odčepljivanje. Samo trebate staviti jednu tabletu za perilicu posuđa u zahodsku školjku i preliti je s dvije čaše vruće vode. Ova metoda neće funkcionirati ako su odvodi potpuno začepljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:35