Stolac, vješalica ili polica? Ma, sve to!

Genijalan detalj za dom

Sanja Tot i Dunja Devčić vlasnice su Hobby Hižice u Čakovcu u kojoj možete pronaći baš sve za svoj hobby, ali i svakodnevno sudjelovati na nekoj od zabavnih kreativnih radionica. Ovaj mjesec cure vam pokazuju kako napraviti genijalan detalj za dom. Što sve još rade doznajte na hobbyhizica.com

Potreban materijal: stari stolac, ubodna i kružna pila, bušilica, akrilne boje Maimeri, šablona, metalic vosak Stamperia, stare metalne ručkice, odvijač, kist, valjak, brusni papir, vijci za drvo.

1 Pobrusite sve dijelove

Nakon što ste stolac temeljito očistili, otpilite dio sjedala tako da ostanu stražnje noge s naslonom i prednje noge koje će, nakon što ih spojite, poslužiti kao vješalica i mini polica. Sve dijelove pobrusite.

2 Obojite stolac-vješalicu

Stolac-vješalica je sada spreman za bojanje. Ako želite zatvoreniji efekt boje, najbolje je boju u dva tanka sloja nanositi valjkom (između slojeva boju treba dobro osušiti). Ostavite da se boja osuši na zraku, najbolje 24 sata.

3 Nanesite bijelu boju preko šablone

Preko šablone nanesite bijelu boju, i to tako da spužvicom uzmete i utrljate malu količinu “suhe” boje preko šablone. Na taj način se boja ispod šablone neće zamrljati, a i najbolje ćete postići soft efekt nanosa boje.

4 Patinirajte metalne ručkice

Metalne ručkice očistite i zatim zlatnim metalic voskom, koji ste nanijeli na spužvicu, patinirajte metalne ručkice. Pustite da se dobro osuši.

5 Sve prelakirajte zaštitnim lakom

Kad je sve suho, spojite prednji i stražnji dio stolca pomoću vijaka. Na kraju sve prelakirajte zaštitnim lakom na bazi vode. I to je to!

6 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:00