SVIMA SU POZNATE

Stručnjak objašnjava koje pogreške radite kod grijanja doma, a postoji i jednostavno rješenje za 2 eura

 /SHUTTERSTOCK

Stručnjak za interijere otkrio je tri načina kako izvući maksimum iz svog grijanja dok temperature padaju. Vlasnici kuća mogu uključiti termostat zbog zimske hladnoće - ali možda samo uzalud bacaju novac, prenosi The Sun.

To bi mogao biti rezultat tri uobičajena čimbenika, upozorio je stručnjak za interijere Warren Kinloch iz Bathroom Deala. Otkrio je da je jedna uobičajena pogreška bila veliki faktor u gubitku topline u vašem domu.

Namještaj

Jednu pogrešku ljudi čine stavljajući svoj namještaj preblizu radijatorima. Iako ste možda mislili da ovo pomaže bržem zagrijavanju namještaja, to je daleko od istine i može negativno utjecati na raspodjelu topline. U razgovoru za Express, stručnjak je rekao: "Namještaj djeluje kao barijera, sprječavajući topli zrak da slobodno cirkulira prostorijom.

"Kako biste optimizirali protok topline, osigurajte dovoljno prostora između vašeg namještaja i radijatora. Stavljanje prostora između to dvoje može puno učinkovitije zagrijati cijelu sobu"- rekao je.

image
/SHUTTERSTOCK

Prozori i vrata

Prozori i vrata koji propuštaju zrak mogu uzrokovati gubitak topline iz vašeg doma. Loše zabrtvljeni prozori i vrata mogu propuštati hladan propuh i toplina izlazi iz kuće, tako da zapravo bacate novac.

Jednostavan način da provjerite postoji li propuh je tako da prijeđete rukom po okvirima prozora i vrata kako biste vidjeli da li dolazi hladan povjetarac. Ako osjetite propuh, Warren preporučuje korištenje zaštitnih materijala ili brtvljenje za popunjavanje praznina. Hladan propuh iz loše zatvorenih prozora i vrata može poništiti toplinu koju stvara sustav grijanja.

Termostati

Pogrešno konfigurirane postavke termostata mogu biti "podmukli čimbenik" koji doprinosi hladnom domu, rekao je stručnjak za dom.

Korištenje pogrešne postavke može dovesti do neadekvatnog grijanja u vašem domu.

Dodao je: "Uvijek biste trebali još jednom provjeriti je li vaš termostat ispravno programiran i razmislite o ulaganju u pametni termostat za precizniju kontrolu temperature."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:45