SVI GA KORISTIMO

Stručnjak upozorio da ovo popularno sredstvo za čišćenje može napraviti više štete nego koristi

 /SHUTTERSTOCK

Stručnjaci upozoravaju da neke proizvode ne treba koristiti za čišćenje doma jer možete ošteti površine koje želite očistiti - među njima su i neka prirodna sredstva za čišćenje koje rado upotrebljavamo.

Stručnjak za podove Liam Cleverdon upozorava koje proizvode trebate izbjegavati i nudi alternative kako biste osigurali da vaši podovi budu čisti i održavani.

Prvo, ocat, iako ga korisno za mnoge kućanske probleme, nije idealan za čišćenje podova jer njegova kiselost može oštetiti završnu obradu poda, posebno drvene ili nelakirane podove poput vinila ili linoleuma. Limunov sok se također ne preporučuje jer svojom kiselošću može oštetiti podove, piše The Mirror.

Izbjeljivač, iako dezinfekcijsko sredstvo, može izazvati nepopravljivu štetu na podovima, skidajući boju i slabeći materijal. Ulje također može ostaviti tragove i ostatke na podovima, uzrokujući oštećenja i privlačeći prljavštinu. Amonijak je također štetan jer može uništiti podne materijale i promijeniti njihov izgled.

Kao alternativa, preporučuje se upotreba pH-neutralnog deterdženta i krpe od mikrovlakana. Mješavina blagog sapuna i vode u kombinaciji s krpom od mikrovlakana može se koristiti za čišćenje tvrdih poliuretanskih podova, porculanskih pločica i kamenih podova, omogućujući sigurno i efikasno čišćenje bez oštećenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 16:25