Top savjeti

Stručnjakinja za stiliziranje hrane: Brošura kako lijepo uklopiti hranu s posuđem i priborom

Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa

Linda Lundgren podučava kako lijepo i smisleno uklopiti hranu s posuđem i priborom. Odabir ubrusa je važan!

Kako bi voditeljima restorana otkrili jednostavne načine za poboljšanje iskustva gosta prilikom blagovanja, Tork, brend tvrtke Essity, poznate globalne tvrtke higijenskih proizvoda, i stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.

Međusobna povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša i percepcija okusa. Kako bi se pomoglo vlasnicima restorana i obiteljima da posluže obrok koji bi pridonio boljem doživljaju gosta ili člana obitelji te učinio božićnu večeru intimnijom, Tork i profesionalna stilistica za hranu te kuharica Linda Lundgren sastavili su inspirativnu brošuru koja pokazuje kako upotpuniti svako jelo bojom ubrusa.

Tork je prezentirao četiri nove boje LinStyle ubrusa vrhunske kvalitete. Akvamarin plava čini jela manje slanima te naglašava okus jaja, indijske ili druge hrane u kontrastnoj žutoj boji. Koraljnocrvena smanjuje gorčinu i čini jela slađim. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase. Oker žuta, pak, naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove te se dobro se uklapa s jelima u zelenoj boji poput salata ili klica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 20:55