NAJBOLJI SAVJETI

Stvari koje trebate znati prije kupnje novog namještaja za dnevnu sobu

Pogrešna veličina, loši materijali i neodgovarajuća boja - samo su neke od grešaka koje često radimo kad kupujemo novi namještaj za dnevnu sobu

Kupovina novog trosjeda, garniture ili komode velik je korak kod opremanja dnevnog boravka. No, kako ih odabrati - je li bolje eksperimentirati ili ipak 'igrati na sigurno'? Da bismo vam pomogli u izboru novog namještaja, donosimo vam popis stvari o kojima biste prije kupnje obavezno trebali voditi računa.

1. Dimenzije namještaja

Neodgovarajuća veličina kupljenog namještaja u odnosu na prostor jedna je od najčešćih grešaka kada je riječ o opremanju interijera. To naročito dolazi do izražaja kad su u pitanju dnevne sobe manje kvadrature. Naime, znajte da mali dnevni boravci zahtijevaju i manje modele namještaja, ali i obrnuto.

2. Boja namještaja

Osim u biranju dimenzija, ako prijevremeno dobro ne razmislite, možete pogriješiti i s bojom novog namještaja. Važno je voditi računa o tome kako će sofa, kauč ili možda nova komoda odgovarati nijansi koja prevladava u prostoru.

3. Oblik namještaja

Oblik novog namještaja koji ćete kupiti također igra vrlo važnu ulogu u kreiranju stila kojim će prostor 'odisati'. Naime, sofa ili naslonjač u, recimo, klasičnoj verziji neće odgovarati modernim interijerima, ali je savršen ako želite postići onaj starinski ambijent.

4. Udobnost namještaja

Nemojte se zanositi samo ljepotom, odnosno izgledom namještaja. Naime, jednako je važno i da vaš namještaj u dnevnom boravku (ako ne i najvažnije!) bude udoban. Samo ćete se tako uspjeti opustiti i odmoriti u svome domu.

5. Materijal namještaja

Materijal namještaja koji namjeravate kupiti nije važan samo za sam izgled komada, jednako je bitan i kad je riječ i kvaliteti proizvoda. Naime, nije isto kupujete li kvalitetni materijal ili neki osjetljiv na prašinu, dječju igru ili dlake kućnog ljubimca. Vodite računa o vašim potrebama i mogućnostima - samo tako možete biti sigurno da nećete pogriješiti!

6. Odredite budžet kojim raspolažete

Nova sofa, komoda ili tepih - sve su to komadi namještaja koji zahtijevaju određenu investiciju i potrošnju novca. Zato prije odlaska u kupovinu odredite budžet kojim raspolažete - budite realni i nemojte pretjerivati. Najvažnije je da odaberete namještaj koji si možete priuštiti, a ne koji ćete morati otplaćivati godinama.

7. Uzmite dovoljno vremena

S odabirom i kupnjom novog namještaja nipošto nemojte brzati, bez obzira na to koliko vam je novi komad garniture, stol ili pak ladica u dnevnom boravku potrebna. Naime, prelistajte nekoliko različitih kataloga, istražite ponudu, a tek onda odlučite što točno kupiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:03