#OSTANIDOMA, URADI SAM I UŠTEDI

Stvari za dom koje možete izraditi sami, umjesto da ih kupujete

 Chang Duong, Unsplash
 

Volimo projekte koji štede novac, a iz nas izvlače prave male kreativce. Stoga zašto kupovati nešto kada isto to možemo izraditi? Bilo da se radi o dekorativnom elementu u interijeru ili predmetu koji svakodnevno koristimo, ako dolazi iz naših ruku, dodatno unosi osobnost u naš dom. Na taj način možete iskoristiti i stare materijale koje imate u domu, primjerice, za izradu nove lampe ili zavjesa. Svi postupci izrade su jednostavni, stoga vam je za svaki od ovih projekata potrebna samo dobra volja i malo vremena.

U nastavku vam donosimo nekoliko primjera stvari za dom koje možete sami izraditi, umjesto da ih kupujete.

1. Sredstva za čišćenje

Ako u nekom trenutku želite izbaciti nepoznate i jake kemikalije iz svog doma i zamijeniti ih pouzdanim i gotovo jednako jakim sredstvima za čišćenje, vrijeme je da se uhvatite sami svog projekta. Potrebna vam je bočica s kojojm možete špricati, 3 žlice octa, pola žlice deterdženta za suđe, jedna žličica sode bikarbone, limun i eterično ulje po želji te topla voda. Sve izmješjajte i dobili ste provjereno univerzalno sredstvo za čišćenje.

apairandasparediy.com

2. Zavjese

Izradite svoje originalne zavjese. Možda doma imate stare ručno pletene tabletiće koje vam samo stoje u ormaru. Spojite ih i dobit ćete predivne rustikalne zavjese. Ostale kreativne ideje za zavjese pogledajte ovdje.

freshdesignpedia.com

3. Stolić za dnevni boravak

U samo nekoliko koraka možete dobiti predivan i elegantan stolić za dnevni boravak. Upute za izradu pogledajte ovdje.

Nicole Crowder

4. Jastuk za sjedenje na podu

Zašto trošiti novac na udobne jastučiće kada ih možete izraditi sami? Uz malo volje, tkanine i materijala za punjenje možete dobiti pravo malo osvježenje u svom domu. Upute za izradu pogledajte ovdje.

poppytalk.com

5. Viseću lampu

Ako kod kuće imate višak kutija, idealna je prilika za napraviti pravu malu viseću lampu koja će izgledati kao pravi dizajnerski komad, i to vaš. Ovdje možete pronaći jednostavne upute za izradu.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:36