NEOČEKIVAN DODATAK

„Susjeda pere prozore samo jednom u 6 mjeseci i na njima nema ni jedne mrlje. Ovo je njezina tajna”

 /SHUTTERSTOCK

Pranje prozora je često priča bez kraja. Ne samo da ih nije dovoljno oprati samo jednom kada želite da zablistaju, već nakon nekoliko dana prljavština se ponovo nataloži na njima.

Autorica na portalu Recepti i zdravlje prenosi kako joj je susjeda otkrila genijalan trik koji olakšava pranje prozora i duže ih održava čistima. Tajna je u ovom domaćem proizvodu za čišćenje, koji je mnogo učinkovitiji od običnih proizvoda iz trgovine. Dakle, ako želite da vaši prozori budu blistavo čisti, isprobajte ovu jednostavnu proceduru.

Ostvariti ćete odličan rezultat i bez pruga

Trebat ćete:

Nekoliko kapljica omekšivača

1/2 šalice tople vode

1 žlica glicerina

Brisač za pranje i suha krpu

Pristup:

Pomiješajte omekšivač s glicerinom i vodom tako da se sve komponente dobro sjedine. Ostavite smjesu da djeluje 15 minuta za to vrijeme redovno miješajte. U međuvremenu, istrljajte prozore toplom vodom i obrišite ih. Uzmite spužvu i nanesite pripremljenu smjesu. Njome temeljito operite staklo s obje strane – iznutra i izvana. Zatim samo obrišite krpom. Prozori su predivno čisti i bez mrlja.

Nakon sušenja, ovo sredstvo formira zaštitni sloj na staklu, koji sprečava taloženje prašine i prljavštine i ne stvara tragove kiše na njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 17:56