Trik koji 'sigurno pali'

Sve ste probali, ali ručnici su vam i dalje hrapavi kao brusni papir?

Godinama radite dvostruku grešku i skupo je plaćate, poslušajte ove savjete i uživajte u rezultatu

Sve duže radno vrijeme, praćeno stresom i preopterećenošću, ali i visoka očekivanja vezana uz društveni život, čine naše živote sve kompliciranijima i složenijima. U takvom okruženju, izrazito je bitno odvojiti vrijeme za sebe i obitelj te uživati u stvarima koje su nam zaista bitne. Budući da su naši životi dovoljno složeni izvan našeg doma, barem u svom domu možemo učiniti stvari što jednostavnijima. Nakon dugog i napornog dana, kućanske obaveze sigurno nisu dio svakodnevice kojem se posebno radujemo. Upravo iz tog razloga, potrebno je pažljivo odabrati kućanske uređaje i poslušati savjete koje vam donosimo.

Obrisati se nakon tuširanja ili kupanja hrapavim, tankim ručnikom nije nimalo ugodno, a svaka odgovorna domaćica prije bi u zemlju propala od srama nego ponudila takve ručnike svojim ukućanima i gostima. Ako su i vaši ručnici daleko od mekanih i raskošnih o kakvima sanjate, vjerojatno ste isprobali sve moguće deterdžente i omekšivače, a možda ste iskušali i koji trik koji 'sigurno pali', ali vama nije upalio.

Prije nego sve bacite u smeće i krenete u kupovinu novih, pročitajte kako profesionalci brinu o mekoći svojih ručnika. E pa evo što savjetuju.

1. Prvo i osnovno, nemojte raditi uobičajenu grešku i stavljati previše sredstva za pranje. Smanjite količinu deterdženta.

2. Perite ih u toploj vodi, ni u vrućoj ni u hladnoj, jer se u toploj vodi sredstvo za pranje najoptimalnije otapa i natapa vlakna ručnika. Još će se učinkovitije oprati primijenite li ovaj postupak: stavite deterdžent u perilicu, ali nemojte staviti ručnike.
Upalite ju i pustite da tadi dvije-tri minute, kako bi se sredstvo za pranje što bolje rastopilo, a tada zaustavite ciklus, ubacite ručnike i nastavite s pranjem.

3. Nemojte korisitit omekšivač za rublje. Omekšivači sadrže repelente za vodu pa vam se ručnici neće oprati kako treba. Umjesto omekšivača koristite alkoholni ocat.

Ne brinite se zbog mirisa, izvjetrit će dok se ručnici suše, a ako se to slučajno ne dogodi, možete ih naknadno namirisati sredstvom za osvježavanje rublja ili eteričnim uljem razblaženim u vodi (stavite mješavinu u bočicu s raspršivačem, ostatak možete pošpricati po zavjesama, posteljini i tapeciranom namještaju).

4. U perilicu ubacite i sodu bikarbonu. Tijekom pranja omekšat će naslage nečistoće pa će se ručnici bolje oprati, a ujedno će iz njih 'potjerati' sve neugodne mirise.

5. Strojno pranje osjetljivog rublja uvijek je bila osjetljiva tema. Ipak, nove Gorenje WaveActive perilice rublja donose veliki val promjena budući da se mogu pohvaliti najnovijom tehnologijom pranja, osmišljenom na način da osigura optimalnu brigu čak i za najosjetljivije tkanine. Posebno se ističe inovativan jedinstveni oblik WaveActive bubnja karakterističan po svojem jedinstvenom uzorku u obliku vala, u kombinaciji s posebno oblikovanim 3D rebrima u obliku valova koji omekšavaju tkaninu i osiguravaju najnježniji mogući tretman rublja, donoseći istovremeno savršene rezultate pranja.

6. Nemojte prati previše ručnika odjednom. Perilica će bolje odraditi svoj posao ako ju ne preopteretite.

I bonus savjet: pogledajte kratki video sa savjetom o sušenju ručnika, jer uipće nije svejedno kako to radite, a ispod videa naći ćete rješenje još jednog neugodnog problema.

Više informacija potražite na: www.gorenje.hr.

Foto: Gorenje, iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:10