UNESITE TOPLINU U SVOJ DOM

Sve što trebate znati o zidu od opeke

 

Svidjela vam se ideja zidova od opeke i planirate istaknuti jedan zid u svom interijeru upravo na taj način?

Zidovi od opeke uklopit će se u gotovo svaki stil interijera. Savršeno će unijeti toplinu u interijere u kojima prevladavaju neutralne boje, a isto tako će dati dodatnu udobnost već rustikalnim i ispunjenim interijerima. Zidovi od opeke nisu novi trend, već su u interijere uselili još u 20. stoljeću. Prvo su bili samo povoljno rješenje uređenja zida, odnosno, namjerno bi ostali nebetonirani radi uštede materijala i novca, posebno u starim američkim tvornicama i većim starim zgradama. Kasnije je takvo uređenje inspiriralo dizajnere interijera i danas je zid od opeke postao stilsko rješenje.

Opeka u interijeru

Opeka je napravljena od gline, pijeska i vode što je čini savršenim ekološkim proizvodom. Dobar je zvučni i toplinski izolator, a najčešće se stavlja u kuhinje, dnevne boravke i kupaonice.

Tri su načina za napraviti takav zid u svom interijeru u svom interijeru. Možete ga ponovno otkriti ako su vaši zidovi tako rađeni. Međutim, na našem području zidovi su češće rađeni o običnih cigli, a ne opeka kao sa slike. Osim toga, možete ga sami izraditi ili jednostavno pronaći tapete s uzorkom opeke.

U nastavku vam donosimo sve što trebate uzeti u obzir prilikom odlučivanja o tome hoćete li i kako ćete uklopiti zid od opeke u svoj dom.

Provjerite vrstu zidova

Ako samo želite otkriti opeku zidova, prvo provjerite od čega vam se zid uopće sastoji. To mogu biti i obične crvene cigle, a ne opeke kao sa slike. Ako ne znate ili niste sigurni, možete ukloniti mali dio zida da vidite što vas čeka ispod.

Skidanje zida

Kada ste odlučili da želite otkriti opeke koje se nalaze ispod zida, trebat će vam čekić i lopatica kako biste uklonili gornji dio i otkrili ih. Kada ste uklonili površinu zida, velikom četkom, a zatim usisavačem uklonite s njega ostatke cementa.

Pokušajte s tapetama ili pločama

Ako vam se ne sviđa ono na što ste prethodno naišli skidanjem cementa, ponovno popunite rupu u zidu i razmislite o alternativi. Tapete ili postavljanje ploča nalik na opeku također mogu biti dobar izbor za interijer. U svakom slučaju je manje „prašnjav“ posao od prethodnog.

Izradite zid od opeke

Na tržištu danas možete pronaći mnoštvo dekorativnih opeka koje će se savršeno uklopiti u svaki interijer. Možete pronaći imitacije opeka, a možete koristiti prave. U svakom slučaju na vama je samo da odlučite koju vrstu opeke želite za naglasiti dio svog interijera.

 

Mnoštvo je ideja za postavljanje zidova od opeke, a neke od njih možete pogledati i ovdje.

 

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2020 11:33