BLAGDANSKI TRIKOVI

Sve tajne savršeno svezane mašne

Kako na reklamama i u časopisima mašne uvijek izgledaju besprijekorno?

Mašna je neizostavan dio svih većih slavlja i blagdana. Krase ukrasne papire poklona za svaku prigodu, gotovo su neizostavan dio vjenčanja, mogu se čak koristiti i kao dekoracije na božićnom drvcu. Međutim, svaki put kada se samostalno odlučimo složiti mašnu, nešto jednostavno pođe po krivu i shvatimo da to i nije tako jednostavan posao kao vezanje vezica na cipeli.

Zato ćemo vam sada otkriti nekoliko trikova koje koriste profesionalci za DIY projekte kako bi dobili savršenu mašnu.

Velika mašna

Potrebno vam je:
- oko 2 metra široke vrpce (što je vrpca šira, to će mašna ispasti raskošnija i ljepša)
- klamerica

Ukrasnu vrpcu prvo prerežite na tri dijela, i to: 90 cm, 60 cm i 15 cm.

Pronađite sredinu na vrpci od 60 centimetara. Na tu sredinu prislonite lijevi i desni kraj vrpce te pričvrstite klamericom. Ova će vrpca biti onaj glavni dio mašne. Zatim uzmite vrpcu od 90 centimetara. To je dio mašne koji pada. Skupite vrpcu na sredini i tako skupljenu je pričvrstite klamericom. Zatim uzmite najmanju vrpcu te je preklopite tako da nema oštre rubove - to je sredina mašne kojom ćete onda povezati prethodna dva dijela.

Detaljne upute za izradu pogledajte na blogu On Sutton Place.

Mala mašna

Još jedan trik za vezanje manjih mašni uključuje jednu ukrasnu vrpcu u komadu i dva prsta. U nastavku je video tutorijal koji pokazuje korak po korak kako svezati savršenu mašnicu.

Velike mašne šarmantno i efektno izgledaju kao dio ukrasa za božićna drvca, a manje mašne će biti divan dodatak poklonima manjih dimenzija.

Pogledajte i upute za izradu jednostavnog i originalnog papira za zamatanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:53