BLAGDANSKI TRIKOVI

Sve tajne savršeno svezane mašne

Foto: On Sutton Place

Kako na reklamama i u časopisima mašne uvijek izgledaju besprijekorno?

Mašna je neizostavan dio svih većih slavlja i blagdana. Krase ukrasne papire poklona za svaku prigodu, gotovo su neizostavan dio vjenčanja, mogu se čak koristiti i kao dekoracije na božićnom drvcu. Međutim, svaki put kada se samostalno odlučimo složiti mašnu, nešto jednostavno pođe po krivu i shvatimo da to i nije tako jednostavan posao kao vezanje vezica na cipeli.

Zato ćemo vam sada otkriti nekoliko trikova koje koriste profesionalci za DIY projekte kako bi dobili savršenu mašnu.

Foto: On Sutton Place

Velika mašna

Potrebno vam je:
- oko 2 metra široke vrpce (što je vrpca šira, to će mašna ispasti raskošnija i ljepša)
- klamerica

Ukrasnu vrpcu prvo prerežite na tri dijela, i to: 90 cm, 60 cm i 15 cm.

Foto: On Sutton Place

 

Pronađite sredinu na vrpci od 60 centimetara. Na tu sredinu prislonite lijevi i desni kraj vrpce te pričvrstite klamericom. Ova će vrpca biti onaj glavni dio mašne. Zatim uzmite vrpcu od 90 centimetara. To je dio mašne koji pada. Skupite vrpcu na sredini i tako skupljenu je pričvrstite klamericom. Zatim uzmite najmanju vrpcu te je preklopite tako da nema oštre rubove - to je sredina mašne kojom ćete onda povezati prethodna dva dijela.

Detaljne upute za izradu pogledajte na blogu On Sutton Place.

Foto: Alinne Marques

 

Mala mašna

Još jedan trik za vezanje manjih mašni uključuje jednu ukrasnu vrpcu u komadu i dva prsta. U nastavku je video tutorijal koji pokazuje korak po korak kako svezati savršenu mašnicu.

Velike mašne šarmantno i efektno izgledaju kao dio ukrasa za božićna drvca, a manje mašne će biti divan dodatak poklonima manjih dimenzija.

Pogledajte i upute za izradu jednostavnog i originalnog papira za zamatanje.

Izdvajamo

Iz drugih medija