STARE NAVIKE

Svi radimo ovu grešku s ručnikom, a ona može uzrokovati rast plijesni u kupaonici za samo 12 sati

 /SHUTTERSTOCK

Kupaonica je jedno od područja koje je najteže zaštititi od plijesni. U prostoriji ima toliko vlage i vode da je to savršeno tlo za razmnožavanje plijesni i jedini način da prostorija bude potpuno pročišćena je da se što brže riješite viška vode otvaranjem prozora i prozračivanjem prostorije, kao i stalnim brisanjem svih površina. Ispada da čak i ako učinite sve to, još uvijek možete uzrokovati rast plijesni za samo 12 sati s jednom "uobičajenom pogreškom" koju ljudi rade sa svojim ručnicima.

Mnogima uglavnom objese ručnik u kupaonici nakon što se njime osušimo, ali prema stručnjacima iz Advanced Dampa, to bi mogao biti veliki problem. Stručnjaci su rekli: "Jedna od najčešćih pogrešaka koje dovode do pojave plijesni je način na koji rukujete mokrim ručnicima. Vješanjem mokrih ručnika na šipku mogla bi početi rasti plijesan za samo 12 sati."

Umjesto toga, svoje ručnike svakako objesite negdje gdje ima puno protoka zraka, kako bi se što brže osušili, prenosi The Express.

Ručnici također mogu postati osjetljivi na plijesan nakon što ih operete ako ne poduzmete odgovarajuće korake da osigurate da su potpuno suhi prije nego što ih spremite. Advanced Damp je objasnio: "Također biste trebali provjeriti jesu li ručnici suhi prije nego što ih stavite u košaru za pranje - inače bi se moglo proširiti na drugu odjeću i dijelove vašeg doma."

Za najbolje šanse za borbu protiv plijesni, ventilacija je ključna. Stručnjaci su rekli da biste trebali pokušati postaviti ventilator gdje je to moguće ili barem otvoriti prozor čim završite s tuširanjem ili kadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:02