URADI SAM

Sviđaju vam se posude od terakote? Uz ovaj trik sada svaka vaza može tako izgledati

 TikTok
Također je zabavno primijetiti da to možete učiniti s različitim bojama kako biste promijenili izgled

Iznova i iznova, TikTok kreatori nadmašuju sami sebe kada su u pitanju DIY ukrasi. Na primjer, platforma nam je upravo pomogla otkriti da možete stvoriti posudu od umjetne terakote jednostavnim miješanjem dva sastojka - tko bi znao?

image
TikTok

U svom TikTok videu, korisnica @sherivegas demonstrira da ćete miješanjem tamnonarančaste boje u omjeru 50/50 i sode bikarbone dobiti boju i teksturu boje koja izgleda kao terakota. Nakon što pomiješate sastojke, sve što trebate učiniti je obojiti posudu koju želite preobraziti, i to bi bilo to! Sada imate svoju posudu u izgledu terakote koja je jedinstvena i samo vaša.

image
TikTok

Korisnica @genevavanderzeil pokazuje da ovu tehniku možete koristiti i na staklenim vazama. Međutim, ona koristi drugačiji omjer - jednu žličicu sode bikarbone po šalici boje - i također nanosi dva sloja boje. Na kraju videa navodi da je za staklene vaze možda potrebno više slojeva boje nego za keramičke.

Također je zabavno primijetiti da to možete učiniti s različitim bojama kako biste promijenili izgled. Možete isprobati kaduljinu zelenu boju ili ići s toplom bež. To je najbolji dio ovog trika — činjenica da možete eksperimentirati koristeći svoj vlastiti jedinstveni stil, a također i boju koju imate pri ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2024 11:51