MINIMALIZAM

Svjetiljka iz kućne radinosti

Jednostavna, a tako upečatljiva!

Još smo u godišnjem dobu u kojem danje svjetlo kratko traje i već u kasno poslijepodne moramo paliti rasvjetu u domu da ne bismo živjeli u mraku. Pritom često palimo ambijentalnu rasvjetu, koja nam omogućuje stvaranje opuštene i tople atmosfere. Igra svjetlosti i sjene pomaže nam stvoriti zanimljive prizore u našem domu, a pritom se koristimo raznovrsnim svjetiljkama za dobivanje onog pravog svjetlosnog efekta. Ako niste voljni uložiti u neko zanimljivo dizajnersko rješenje, a želite modernizirati svoju kućnu rasvjetu, donosimo vam jedan minimalistički "uradi sam" projekt koji će sigurno stvoriti upečatljivo uređen prostor.

Potreban materijal

okrugla drvena daska - promjer 18 cm
akrilna boja po želji
kist
odvijač
2 vijka s maticama
2 vijka s tiplama
2 kutna željezna držača
4 kratka vijka (dužina ne prelazi debljinu daske)
žica s utikačem, prekidačem i grlom za žarulju
metalni držač za cijevi

Postupak

Obojite drvenu dasku s obje strane. Pričvrstite grlić lampe držačem za cijevi u donjoj trećini daske. Pričvrstite kutni držač u sredini drvene daske. Pričvrstite drugi željezni držač na zid vijcima. Spojite dva držača zajedno u obliku slova U i pričvrstite pomoću vijaka s maticama. Stavite žarulju u grlić i gotovi ste!

Upozorenje - budući da je drvo zapaljiv materijal, žarulja koju koristite trebala bi biti ili LED žarulja ili štedna žarulja kako njezin rad ne bi doveo pregrijavanja.


Izvor: LilaLiv

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:09