Čas posla

Tajna savršeno vezane mašne: Naučite vezati lijepu veliku mašnu jednom za sva vremena!

 Raskošna mašna
Koja je tajna savršeno vezane mašne? Otkrili smo i isprobali čak dvije!

Tradicionalni način zamatanja darova najčešće uključuje veseli ili pak elegantni ukrasni papir dovršen lijepom trakom i uredno zavezanom mašnom. Nema ništa ljepše od pažljivo zamotanog poklona koji se skriva ispod božićnog drvca ili se uručuje uz puno smijeha i radosti osobi kojoj je namijenjen. Iako se manje spretnima to čini kao pravi pothvat, vezati savršenu mašnu zapravo uopće nije teško!

Lijepo izvedena mašna nije rezervirana samo za darove, nego njome možete ukrasiti i vrh drvca, blagdanski stol i stolice, ukrasne vrećice, dječje pletenice i još mnogo drugih stvari. Video koji možete pogledati u nastavku pomoći će vam da se opustite i bacite na vezanje mašnica svih veličina i boja! Nemojte zaboraviti krajeve svoje mašne skratiti škarama kao u videu za savršen konačni izgled.

VELIKA RASKOŠNA MAŠNA

Za izradu raskošna mašne potrebno vam je:

  • tri vrpce jednake duljine i širine
  • jedna tanka vrpca
  • škare
  • ljepilo ili klamerica

Krajeve prvih dviju vrpca pričvrstite tako da jedna ispadne dulja od druge, kao u videu. Zatim ih postavite jednu na drugu, dodajte im treću vrpcu i sve ih svežite tankom vrpcom. Namjestite krajeve mašni i dobili ste predivnu raskošnu mašnu koju možete stavljati na poklone ili čak kao ukras za božićno drvce.

image
Mala mašna

MALA MAŠNA

Potrebno vam je sljedeće:

  • tanka ukrasna vrpca duljine oko 30 centimetara
  • vilica

Duljina vrpce može biti i manja, no jednostavnije je raditi s duljom vrpcom prilikom omotavanja oko vilice. Kasnije škarama možete prilagoditi duljine trakica mašne. Detaljne upute za izradu nalaze se u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 06:30